Bazı filmler vardır ki aklımıza mıh gibi işler. Unutmak bir yana dursun bir saniye bile aklımızdan çıkmaz. Her sahneyi ezberlesek dahi kendini tekrar tekrar izletir. Bu yazımızda akıllardan çıkmayan efsane filmleri sizler için derledik. Keyifli okumalar…

1.      Selvi Boylum Al Yazmalım

Image

Türk filmleri her zaman kültürümüzde büyük bir değer taşır.Bu yapı taşları hayatımızda büyük değerler taşır. Bu filmlerden biriside hiç şüphesiz Selvi Boylum Al Yazmalımdır. Sahi sevgi neydi ?

2.      Wall-E

Image

Animasyon alanında birçok ödüle layık görülen bu filmdeWall-e adlı robotun büyük aşk hikayesine şahit oluyoruz. Çağımızı ve değeryargılarını nasıl kaybettiğimizi ve dünyamızın nasıl yaşanmaz bir halesokulduğunu gözler önüne seren bu animasyon kalbimizde büyük yere sahip. Ehbirde Wall-e’nin büyük aşkı Eva…

3.      Hayat Güzeldir. 

Image

1997 yapımı bu film büyük bir dramı gözler önüne seriyor. 1930’lı yılları konu alan film İtalya’da geçiyor.Alman işgaline uğrayan İtalya’da Yahudi dinine mensup bir adamın çocuğu için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. Savaşın ve korkutucu işgalin izlerini çocuğunu yansıtmamak için türlü yollara başvuran bir babanın umudunu bu filmde izliyor ve her şeye rağmen Hayat Güzeldir diyoruz.

4.      Babam ve Oğlum

Image

Aslına bakılırsa çok fazla söze gerek yok. Siyasi bir ayrılığın bir baba oğul arasında ki büyük dramını Çağan Irmak gözler önüne seriyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları