Orta Çağ'da uygulanan birbirinden ilginç yöntemler sizi güldürecek ve güldürürken iyi ki o dönemlerde yaşamadım dedirtecek cinsten. Keyifli okumalar.

1-Orta Çağ'da, bir kişi gece yarısı kalktığında tuvalete gitmek için üşenirse, ihtiyacını karşılamak için yatağının altında bulunan bu hazneyi kullanırdı. Ve bu hazneyi boşaltma zamanlı geldiğinde, atık arka bahçedeki bir deliğe atılırdı. O çağda yaşayan alt tabaka insanlar tuvalet kağıdı lüksüne sahip olmadıklarından dolayı yaprak ile malum yerini temizlerlerdi. 

Image

2-Ortaçağ döneminde yaşayan çoğu kişinin, her mevsim şartlarında ayrı olarak giymeleri için dört çift kıyafetleri bulunmaktaydı. Bu kıyafetlerin çoğu yünden yapılmaktaydı ve temizlemesi de çok zor olurdu. Yün giysileri yıkamak yerine fırça ile temizlemeyi tercih ediyorlardı. Bu sebeple kıyafetleri çok pis kokardı.

Image

3-O çağdaki insanlar banyoda idrarlarını yaparak zihinsel hastalıkları tedavi etmeye çalıştılar. Diğer yandan Küllü suyla idrarlarını karıştırdılar ve bu karışımı giysilerini yıkamak için kullandılar. Zengin olmayan insanlar ise, yıkanırken sayısız insanla beraber aynı suyu kullanırdı. Ayrıca yaz aylarında banyo yapmaktan ne pahasına olursa olsun kaçınmaları gerektiğine inanılırdı.

Image

4-O dönemdeki kadınlar makyajlarını kurşun tozu kullanarak yaparlardı. Kellikten kurtulmak içinse potasyum tozu ve tavuk kakasından oluşan bir karışım kullanılırdı.

5-Kartal kakası ise bir kadının doğumu esnasında ağrılarını hafifletmek için kullanılırdı. Orta Çağ'da ped ya da tampon yoktu. Kadınlar yosun kullanırlardı. 

6-O dönemde kendini hasta hisseden insanlar, sülüğün sizi beslediği ve vücudunuzu toksinlerden arındırdığına inanırlardı.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları