Eski katedrallerinin çarpıcı mimarisinden renkli gelato lezzetlerine, modadan coşkun sanat yeteneklerine İtalyanların güzel şeylere ve tecrübelere olan tutkuları sanırız genlerinden geliyor. Üstelik kadınlar diledikleri gibi yiyip içtikleri bu ülkede hala çok güzel ve seksi görünmeyi başarıyor. Gelin Sophia Loren gibi kadınların yetiştiği bu diyarların güzellik sırlarına birlikte bakalım.

Kuvvetli bir güzellik iksiri: Zeytinyağı

Image

İtalyan kadınları zeytinyağını sadece lezzetli bir salatada ya da pizzada kullanmıyor. Zeytinyağı gerçek bir İtalyan’ın hayatının merkezinde yer alıyor. İtalyan kadınları bol E vitamini içeren bu şifalı bitkiyi cilt bakımlarında da kullanıyor. Sophia Loren’in tüm cildini zeytinyağına buladığı bilinen bir gerçektir. Çoğu İtalyan kadını da bunu yapmaktadır. 

Stressiz bir hayat

Image

İtalyan kadınları stresin gerçek bir güzellik düşmanı olduğunu iyi bilirler. Bu nedenle kültürlerinin en büyük erdemi olan gevşemeyi iyi bilirler. Sırtlarındaki yükleri yatağa taşımamanın yolu ise onlar için her akşam içilen bir kadeh şaraptır.

Yumuşacık bir cilt

Image

İtalyan kadınları pürüzsüz ve yumuşak cilde son derece önem veriyor. Bu nedenle bakımlarının çoğu cildi nemlendirmek üzerine kurulu. İşte bu durum onları bizim kullandığımızdan daha ağır ve zengin nemlendiricilere yönlendiriyor. Baştan ayak parmak ucuna her yerin nemlenmesi son derece önemli.

Güneşi sevmek ve kucaklamak

Image

Güzellik ve bakım söz konusu olunca güneş her zaman bir canavarmış gibi lanse edilir ve kadınlar güneşten köşe bucak kaçar. Ancak İtalyan kadınları tam tersine güneşi adeta kucaklar. ‘Günün birinde zaten kırışacak cildin için endişeleneceğine güneşin tadını çıkar’ en büyük mottolarıdır.

Trendlere kapılmamak

Image

Tüm dünya trendleri yakalamak üzerine hareket ederken İtalyan kadınları zamansızlık ve yaşanmışlık üzerine gidiyor. Bu da her birinin kendine has bir stilinin olmasını sağlıyor. Geçmişten güzel parçaları kullanmayı her İtalyan kadını gayet iyi biliyor. Boşuna moda merkezi değil

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları