Yaz mevsimi yaklaşırken kadınlar açısından kilo vermek can sıkan bir durum. Eğer kilo vermek istiyorsanız bu haberi dikkatlice okumanızda fayda var. Kilo vermek istiyorsunuz fakat iştihanızı kontrol altına alamıyorsanız işte size iştah azaltmaya yarayan beş adet besin. Keyifli okumalar.

Avokado

Image

Tropik bir meyve olan Avokado içerisinde bulundurduğu sağlıklı yağlar ve lifler sayesinde gün boyu tok kalmanıza yardımcıdır. Diğer taraftan en iyi yağ yakan meyve olarak bilinmesiyle de kilo vermenizde en önemli yardımcınızdır.

Yoğurt

Image

Protein bakımından zengin olan yoğurdu hem yemeklerde hem de ara öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yoğurt uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Brokoli

Image

Lif açısından zengin bir sebze olan brokoli hem oldukça sağlıklı hem düşük kalorisi sayesinde rahatlıklar tüketilebilen bir besindir. Açlık hissini yok etmektedir.

Badem

Image

Yüksek protein ve sağlıklı yağları bünyesinde bulunduran badem yeterli sayıda tüketildiği zaman uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.Badem sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırmaktadır.

Acı Biber

Image

Acı biberde bulunan kapsaisin maddesi iştahanızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olmaktadır. Salatalarda ya da yemeklerde acı biberi sıkça tüketebilirsiniz. Acı biber tüketmeniz ayrıca kilo vermeniz açısından önemli bir besindir. Yapılan araştırmalar acı tatların beyinde tokluk hissi yarattığını göstermektedir.     

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları