Her ortamda kişinin dış görünüşü ne kadar önem arz ediyorsa iş hayatında da o kadar önem arz etmektedir. İş hayatında da dış görünüş başarıyı yadsınamayacak derecede etkiler. Öyleyse gelin nasıl daha şık olabilirsiniz, ne gibi küçük eklemelerle büyük değişimler yakalayabilirsiniz. Bir bakalım.

Kıyafet Seçimi

Image

Şıklığın yanında içinde rahat ettiğiniz elbiseleri giymek önemlidir. Bayanlar için şık kıyafetler denilince akla siyah renk gelir. Bir bayanın dolabında mutlak suretle siyah bir pantolon, siyah bir etek ve beyaz bir gömlek bulunmalıdır. Bunlar kurtarıcı parçalardır. Siyah bir ayakkabıyı da unutmamak gereklidir elbette. Siyahın bu derece ön plana çıkmasının bir nedeni girilen her ortama uyum sağlaması, her dönemde modasının geçmemesi ve giyen kişiyi olduğundan daha zayıf göstermesidir. Bunun yanında dar kıyafet seçimleri kişiyi olduğundan kilolu gösterecek, giydiği elbiseler çok şık olsa bile şıklık oranı azalacaktır. 

Ayakkabı Seçimi

Image     

Ayakkabı seçimi şık kombinin tamamlayıcısıdır. Özellikle topuklu ayakkabılar bu anlamda vazgeçilmezdir. İş ortamında rahatsız etmeyecek şekilde dolgu topuklu, yarım topuklu veya yarım topuklu ayakkabılar tercih edilebilir.

Aksesuar Seçimi

Image

Aksesuarlar kıyafetin küçük ama büyük tamamlayıcısıdır. İş ortamında çantaların önemi tartışılamaz. Yanınızda taşıdığınız eşya oranında, uygun bir ebatta çanta sizin en büyük yardımcınızdır. Çantaların resmi ortamlarda kutu formunda olması evrakların ve teknolojik aletlerin taşınmasında önemi büyüktür. Yine iş ortamında kıyafetinizin tamamlayıcısı bir şal ya da fular o an kurtarıcıdır.Ayrıca kıyafetinize hoş bir hava katar. Minik zarif küpeler, bisiklet yaka kıyafetler için uzun kolyeler, gömlek ve daha açık kıyafetler için daha kısa kolyeler tercih etmelisiniz.  

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları