Günümüzde herkesin müze gezmeye vakti olmuyor elbette. Bazı müzeler ziyaretçilerine farklı bir imkan sunuyor. İnternet üzerinden müzedeki eserleri görebiliyorsunuz. Gerçeklik oranı çok düşmesinin yanı sıra oturduğunuz yerden müze gezmiş oluyorsunuz. Tabii takdir yine insanın kendisine kalmış. Bu büyük müzelerin sunduğu bir hizmet. İşte o müzeler.

The Louvre / Fransa

The Louvre
Louvre Müzesi dünyanın en büyük müzelerinden biri olmasının yanı sıra Fransa’nın en ikonik ögelerinden biridir. Antik Mısırı görmek isteyenler ve 360 Derece deneyim için Louvre Müzesinin sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2. Solomon R. Guggenheim Müzesi / Amerika

SOLOMON R. GUGGENHEIM MUSEUM
Frank Lloyd Wright’ın tasarladığı mimari sanatın bulunduğu bu müzede aynı zamanda Franz Marc, Piet Mondrian, Pablo Picasso ve Jeff Koons gibi isimlerinde eserlerini görebilirsiniz.

3. National Gallery of Art / Amerika

National_Gallery_of_Art
1937’de açılan müzeyi eğer Amerikada iseniz gezmek ücretsiz. İçinde Van Gogh’un eserleri de bulunan müzede Kamboçyadaki antik şehir de sergilenmekte.

4. British Museum / İngiltere

BRITISH MUSEUM
Londra’da bulunan bu müzede eski Roma şehirlerine gezinti yapabilirsiniz. Ayrıca Afrika’da dokunan artık sanat eseri sayılan bazı tekstil ürünlerini de görmeniz mümkün.

5. Smithsonian National Museum of Natural History / Amerika

SMITHSONIAN NATIONAL MUSEUM OF NATURAL HISTORY
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan Smithsonian Müzesinde Paleontoloji üzerine sergilenen Mamutları, Dinazorları ve yine çok eskiden yaşamış hayvanları inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz,bilgisayar ekranından.

6. The Metropolitan Museum of Art / Amerika

B4MKC0 New York City, The Metropolitan Museum of Art. Main entrance exterior on Fifth Avenue.. Image shot 2006. Exact date unknown.
New York’da bulununan Metropolitan Müzesinde daha popüler sanat eserlerini görmek mümkün. Vincent van Gogh, Jackson Pollock, Giotto di Bondone gibi isimlerin de içinde bulunduğu müzenin Google tabanlı online sitesini ziyaret edebilirsiniz.

7. Dali Müzesi / İspanya

DALÍ THEATRE-MUSEUM
Ünlü ressam Salvador Dali ve sürrealist eserlerini İspanyada görmek çok ayrı bir deneyim olsa gerek. Ne yazık ki gidemeyenler sadece ekran başında bu tecrübeyi edinebiliyorlar. Hayatı kariyeri ve yakıldığı yeri bu müzede görebilirsiniz.

9. Vatikan Müzesi / İtalya

vatican.museums
Yıllar yılı görev yapan Papa’ların kuratörlüğünü yaptığı sergilere ait eserlerin sergilendiği müzede Michaelengelo’nun Sistine Tapınağı için tavan resmi de bulunmakta.

10. Amerikan Hava Kuvvetleri Müzesi / Amerika

USA Air Force Museum
Bolca uçak olan bu müzede ayrıca Amerikanın Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Richard Nixon başkalarının kişisel uçakları da sergilenmekte.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları