Dünyada yaşayan insanların bulunduğu yerler her zaman elverişli koşullara sahip olmayabilir. Burada yaşamak imkansız denilen yerlerde yaşayanlar var.

Castellfollit de la Roca, İspanya

Castellfollit de la Roca, İspanya

Castellfollit de la Roca İspanya'nın Girona şehrindedir. Köy binlerce yıl öncesinde oluşan yaklaşık 1 km uzunluğunda 50 metre yüksekliğinde lav kayalıklarının üzerine inşa edilmiştir. 2010 yılı itibariyle köy nüfusu 1048 kişidir.

Xuankong Manastırı, Çin

Xuankong Manastırı, Çin

Bu tapınak kompleksi 491 yılında Huangshan Kutsal Dağı  yakınında bir kayalık üzerinde inşa edilmiştir. Budist, Taoist ve Konfüçyüsçü türbelerin birleştirir. 1982 yılından bu yana, kompleks Çin'in milli eserleri olarak kabul edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Lichtenstein Şatosu, Almanya

Lichtenstein Şatosu, Almanya

Bu masal şatosu 817 metre yüksekliğinde olup, 1150-1200 yıllarında inşa edilmiş ve XIV yüzyılın sonunda yok edilmiş ve kalıntıları bulunmaktadır. Günümüzdeki hali ise Urahskim Dükleri tarafından 1840-1842 yıllarında inşa edilmiştir. Bu tarihsel mekan ziyaretçilere açıktır. 
 

Meteora Manastırı, Yunanistan

Meteora Manastırı, Yunanistan

Meteora manastırı soygunculardan korunmak için kayalıklara inşa edildi. Bölgede çok sayıda Ortodoks Kilisesi bulunmaktadır. UNESCO, 1988'de bölgeyi dünya mirası ilan etti.

Calapan, Havai

Calapan, Havai

1986 yılında volkan patlaması sonrası lavlar her tarafı kapladı. Bölgeye girişin yasaklandı. Ama bölgede halen 35 ev var ve burayı terk etmek istemiyorlar.

Papua Korowai kabilesi, Endonezya

Papua Korowai kabilesi, Endonezya

Papua Korowai kabilesi Endonezya eyaletinin güneydoğu kısmında yer alır. Bu ağaç evler bazen yerden 50 metreye yüksekliğe ulaşır.Böylece Papua kabilesi kadın ve çocuklarını selerl ve düşman saldırılarından korumuş olur.

Solvay Hut, İsviçre

Solvay Hut, İsviçre

Bu dağ kulübesi deniz seviyesinden 4003 metre yükseklikte yer almaktadır. Matterhorn tırmanışı güzergahı üzerindedir. Solvay Hut 10 yataklı odaya sahip olup, gıda sıkıntısı yaşandığı için sadece istisnai durumlarda ve zor hava koşullarında kullanılır.

Orla Santos, Brezilya

Orla Santos, Brezilya

Şehrin kıyı şeridindeki bu binaların yüzde 65'i 0,5 ila 1,8 cm arasında eğik durumda. Binalar toprak, kum ve kil karışımı bir zeminin üzerine inşa edilmiştir. Bu binalardan yaşamak cesur ama çok cesur olmayı gerektirir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları