İnsanın en büyük içgüdüsüdür hayatta kalmak. Vücut daima iyileşmek ve kendi dengesini bulmak üzere bir yaşam savaşındadır kendi içinde. Aynı mücadeleyi bir de dışarıdan veririz aslında. Büyük şehir denen ormanda da zordur bu, doğaya karşı da. İşte insanın doğaya ve birbirine karşı verdiği mücadeleden alnının akıyla çıktığı filmler.

1- Cast Away / Yeni Hayat

Image

Basit bir kargo görevlisinin, bir fırtına sonrası ıssız bir adaya düşerek hayatta kalma hikayesinde Tom Hanks, ilk başlarda yara bere ve morluklarla baş etmeyi öğrenir, daha sonra denizin içinden kendine besin bulmanın ustası olur ve en son olarak sal yaparak okyanusa açılıp evine geri dönmeyi başarır.

2- All is Lost / Sona Doğru

Image

Usta bir denizcinin yelkenli teknesiyle tek başına dünyayı dolaşırken, başı boş bir yük konternerı ile çarpışıp, kurtulmayı başarmasını izlediğimiz filmde Robert Redford, tüm hünerlerini sergiliyor. 

3- Life of Pi / Pi’nin Yaşamı

Image

Biraz fantastik öğeler barındırsa da Pasifik Okyanusu ortasında bir orangutan, bir zebra, bir sırtlan ve bir Bengal kaplanıyla tek başına bir sandalda kalan Pi kurtulmayı başarır. İşin daha garibi kaplan da kurtulur. Diğerleri maalesef zorlu doğa koşullarına ve aç midelere kurban giderler. 

4- Gravity / Yer Çekimi

Image

Birkaç talihsiz olay sonucu, bir uzay üssünde tek başına kalır Sandra Bullock. İçinde bulunduğu uzay üssü parçalanmıştır ve dünya ile bağlantısı kalmamıştır. Tek yapması gereken sınırlı oksijenini de harcamadan atıl halde duran eski püskü Rus üssüne gitmek, ordan da dünya atmosferinden yanmadan geçerek dünyaya inmektir. Sergen atar, şampiyonluk gelir. İnsanlık doğayı yine yener.

5- Interstellar / Yıldızlararası

Image

Dünyada büyük kuraklık ve kıtlık başlamıştır. İnsanların türlerini devam ettirebilmeleri için başka gezegenler bulmaları gerekmektedir. Birkaç gezegen bu yarışta ön plana çıkar. Birilerinin gidip bu gezegenleri kontrol etmeleri gerekmektedir. Ama bu gezegenler fena halde uzaktadır. Satürn etrafında bir solucan deliği keşfedilir. Ama burdan geçtikten sonra her bir saat dünyada 7 yıl demektir.

5. The Revenant/  Diriliş 

The Revenant

Leonardo Dicaprio’ya çok isteği Oscar heykelciğini nihayet kazandıran Diriliş, ayı saldırısına uğrayan bir adamın oğlunun intikamını alabilmek için verdiği yaşam mücadelesini anlatıyor. Michael Punke’nin aynı adlı eserinden uyarlanan film, gerçek bir hayat öyküsünden esinlenmiştir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları