İnsanların en yoğun yaşadığı duygu korkudur. Bebeklikten başlayıp yaşlanıncaya kadar sürekli üzerimizde bir baskı hissediyoruz. Bunlara iş hayatımız, okul hayatımız, sosyal hayatımız etki ediyor olabilir ama bunların dışında olanları da düşündünüz mü hiç? Şu an anlatacağımız fobiler insanların hayata bakış açısını değiştirecek düzeyde.

Sosyal Fobi

Sosyal Fobi

Bunun asosyal olmakla uzaktan veya yakından alakası yok. Küçüklükten başlayan aile baskısı çocuğu insanlardan korkar hale getiriyor. Derdini sürekli kendi içinde yaşadığı için hayatı altüst oluyor ve bütün zamanı stresli geçiyor.

Agorafobi

Agorafobi

Her 100 kişiden 5'inde gözüken bu fobi, bazı insanların 10. kata kadar bile merdivenle çıkmasına yol açıyor. Kapalı bir alanda sıkışıp kalma korkusu bu insanlar tarafından dış dünyaya fazla belli edilmese de "yaşamadan, bilemezsin" diyesi geliyor insanın. 

Zoofobi

Zoofobi

Peki ya bu korkuyu ufacık canlıları gördüğünüz anda yaşasaydınız sizce ne olurdu? Muhtemelen insanlar kahkaha atarak sizi izleyecekti. Ufacık hayvanlardan bile korkmayı sağlayan bu fobi insanların doğanın güzelliklerini yaşamasını bile önleyebilecek düzeyde. 

Androphobia

Androphobia

Kısaca erkek korkusudur. Böyle bir dünyada bazı kadınların erkeklerden korktuğunuzu düşünebiliyor musunuz? Yalnız olan insanlar ne kadar kendilerini "böyle daha rahat" diye teselli etse de, içlerinden geçenleri bilmemiz çok zor. Bu kadar büyük bir dünya ve bu kadar erkek varken bu fobinin yaşam standartlarını nasıl etkilediğini düşünmek bile zor.

Aritmofobi

Aritmofobi

Aritmofobi dünya üzerinde azınlık da olsa bazı insanların korkulu rüyalarından birisi. Sayı korkusu olanlara söylenen bu fobi türü, çoğu zaman anlamsız gibi gözükse ve sayısız bir hayatının yaşanamayacağını öngörsek de, fobilerin temelinde zaten asılsız, nedensiz veya nedeninin ne olduğu bilinmeyen korkular olduğunu da vurgulamak gerekir.

Afenfosmfobiya

Afenfosmfobiya

Bu fobiye sahip kişiler diğer insanların kendilerine dokunmalarından aşırı derecede korkarlar.

Bibliyofobi

Bibliyofobi

Ne kadar nadir görülse de, kişilerin kitaplardan korkması anlamına geliyor.

Hidrofobi

Hidrofobi

Susadığınızda 1 bardak su için veremeyeceğiniz şey yoktur diye tahmin ediyoruz. Peki beleşe bile verilse dahi bu suyu istemeyecek kadar korkan birisini düşünebiliyor musunuz? Bu fobi insanların suya karşı korkması anlamına geliyor. Nadir görülse de yakalanmak istemeyeceğimiz bir hastalık. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları