Sizi, bizi, herkesi etkileyen birçok oldu var. Üstelik bunların hepsi de bizim isteğimiz dışında gelişiyor. Gelin bu etkilere bakalım.

1. Kurbağa ve sıcak su etkisi

Kurbağa ve sıcak su etkisi

Bir kurbağa sıcak suya atarsanız zıplar ve kaçar, fakat altındaki suyu yavaşça ısıtırsanız kaçmaz ve ölür. İşte bu da toplumumuzda sıkça gördüğümüz bir etki. Kötü bir gelişme bize önceden yavaşça belli edilir, bazı söylemler duyulmaya başlar ve sonuç görünür. 

2. Devekuşu etkisi

Devekuşu etkisi

Her şey iyi seyirinde giderken, tadımız kaçmasın diye kötü şeyleri görmezden geliriz. 

3. Kötü alışkanlık etkisi

Kötü alışkanlık etkisi

Kötü alışkanlığı olan yaşlı birini gördüğümüzde bu bizde kötü bir etki bırakmaz. İşte bu sadece psikolojiktir. Kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayat sürün. 

4. Kaza etkisi

Kaza etkisi

Çoğu insan kaza yapacağına inanmaz. Fakat bir kez kaza yapan kişi kazanın nasıl bir şey olduğunu yaşadığı için daha tedirgin davranır. Siz bu etkiyi beklemeyin ve dikkatli araç kullanın. 

5. Yengeç kovası etkisi

Yengeç kovası etkisi

Yakalanmış yengeçler görüyorsunuz. 1 tanesi kaçmaya çalışıyor fakat diğerleri inançsızlıkları ile onu engelliyor. Toplumumuzda da bu var. Siz engelleyen yengeçlerden olmayın. Kaçın ve kurtulun. Onları takmayın. 

6. Duygusal etki

Duygusal etki

Hepimiz yoğun bir aşk yaşamış ya da yaşayacağızdır. Fakat mutlu olduğumuzda pek çok söz veriririz. İşte bu yanlış. Çünkü yarının ne getireceğini bilemeyiz. Bu yüzden uzun vadede asla sözler vermeyin. 

7. Dr. fox etkisi

Dr. fox etkisi

Bu etki bize kötü insanları garip bir şekilde karizmatik gösterir. Kötü karizması olayı gerçektir. Fakat kötülük size dokununca tüm karizma dağılacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları