Bu tatlı dostlarımız hakkında hala bilmediğiniz ve duyduğunuzda çok şaşıracağınız bazı şeyler var. İşte köpek dostlarımız hakkında bilmediğiniz ilginç gerçekler.

Image

Bir köpeğin kuyruğunu sallaması, her zaman keyfinin yerinde olduğu anlamına gelmez. Bazen bu davranış, onun birisine saldırmak üzere olduğunu anlamına da gelebilir.

Image

Köpeğinizin yüz özelliklerini inceleyerek, onun yaşam süresini tahmin edebilirsiniz. Uzun, keskin yüzlü köpekler; daha düz yüzlü olanlardan daha fazla yaşarlar.

Image

Dalmaçya yavruları tamamen beyaz renkte doğarlar, siyah lekeler yaklaşık üç haftalıkken ortaya çıkmaya başlar. 

ImageKöpekler sadece çok gelişmiş bir koku alma duyusuna sahip değillerdir; aynı zamanda çok iyi duyarlar.

Image

ABD'de 75 milyondan; dünyada ise 400 milyondan fazla köpek yaşamaktadır. Amerika, evcil köpek sayısının en fazla olduğu ülkeler listesinin başında yer alırken; bu sıralamayı Brezilya ve Çin izlemektedir.

Image

Köpekler kucaklanmaktan hoşlanmazlar. Biz insanlar bunu bir sevgi göstergesi olarak görürken; köpekler sarılmayı bir baskınlık göstergesi olarak yorumlarlar.

Image

Köpeklerin yemesi tehlikeli olan bazı insan gıdaları vardır. Mesela birkaç üzüm tanesi veya kuru üzüm, bir köpek için ölümcül olabilir. Ayrıca soğan, sarımsak ve kafein içeren her şey, köpeklerin uzak durması gereken besinlerdir.

Image

Bütün köpekler havlamazlar. Mesela Basenji cinsi köpekler, havlamak yerine farklı sesler çıkarırlar.

Image

Dünyadaki en hızlı köpek olan tazılar, yaklaşık 72 km hızla koşabilirler.

Image

Hayvan psikologlarının araştırmalarına göre, ortalama köpek zekası 2 yaşındaki bir çocuk zekasına denktir. Köpekler 250 kelime ve jeste kadar anlayabilirler; 5'e kadar sayabilirler ve bazı temel matematiksel hesaplamalar yapabilirler. Hatta Moskova'da metro kullanmayı öğrenen bazı köpekler bile var! 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları