İki farklı ailede büyümüş ve iki farklı karakter olarak hayat kurmuş iki insanın bir arada olabilmesi bile bir mucizeyken bu ilişkiyi uzun süre mutlu sürdürmek çok zor. Ancak imkansız değil. Sizler için ilişkilerinizde mutlu olmanızı sağlayacak 5 basit yöntem.

Saygılı olun

Çok teyze nasihatı gibi geliyor olabilir ama ilişkileri aşktan çok saygı ayakta tutar. Çünkü aşk kimyasal bir tepkimedir, sevgi ise yüksek oranda emek içerir. İkisi ortadan kalktığında ya da etkisi azaldığınde geriye sadece sevgi kalır. Bu sebeple siz siz olun ilişkinize mutlu olmak için saygıyı elden bırakmayın, birbirinize unutulmayacak derin yaralar açmayın, sorunlarınızın üzerinden atlamadan saygıyla konuşun. İlişkiniz saygı temelinde mutlulukla devam edecektir.

İlişkide mutlu olmanın 5 basit yolu

Romantik olun

Romantizm günümüzde yeterince değer görmeyen bir kavram. Bizim için aşk ve sevgi gösterileri daha çok birer şova dönüşmüş durumda. Ancak her sevgili bir şovla romantik bir jest arasındaki farkı kolayca anlar. Siz de ilişkinizi mutlu ve sağlıklı tutmak için romantizme başvurun. Bir tek çiçek de olur, yazılmış bir not da, sevgiliniz yorgunken yapılmış bir yemek de… Romantizm mutluluğa giden en kestirme yoldur.

İlişkide mutlu olmanın 5 basit yolu

Onu düşündüğünüzü belli edin

Çiftler birlikte uzun süre geçirdiklerinde birbirlerine karşı olan duygularını çok sık dile getirmemeye başlarlar. Bu da bir süre sonra iletişimsizliği ve yanlış anlaşılmaları meydana getirir. Bu sebeple bunu yapmayın. Onun duygularını düşüncelerini önemsediğinizi, onu düşündüğünüzü sık sık belli edin. Hatta sözlü olarak söyleyin. Karşılıklı mutlu olacaksınız.

İlişkide mutlu olmanın 5 basit yolu

Hayatı paylaştığınızı unutmayın

Asgari düzeyde iki insanın bir araya gelmesi için mutlu olmak dışında bir amacı olamaz. Siz de bunu düşünün. Eğer başka bir şey için birbirinize ihtiyacınız yoksa sizi bir arada tutan şey bir hayatı paylaşmak isteğidir. Acısıyla tatlısıyla bir hayat paylaştığınızı unutmayın ve kendinize sık sık hatırlatın. Bu birlikteliğinizin anlamını anımsamanıza yardımcı olur.

İlişkide mutlu olmanın 5 basit yolu

Ortada buluşun

En başında dediğimiz gibi iki farklı kültürden, aileden gelmiş iki ayrı insansınız. Farklılıklarınızın olması çok normal. Ancak bu farklılıkları sivriltmek yerine ortada bir yerde buluşmaya gayret gösterin. Hem isteklerinizden ve benliğinizden hem de birbirinizden vazgeçmemiş olursunuz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları