Uyku esnasında çıkarılan o garip sesler horlamanın ta kendisi. Özellikle rahatsız edici bir duruma sebep olan horlamayı kesmeye yönelik beş pratik yöntemden bahsedeceğiz sizlere. Bu yöntemleri uygulayarak horlamayı kesmeniz mümkün olmaktadır. İyi okumalar.

Kilo Vermeye Çalışın

Image

Eğer aşırı kiloya sahip iseniz kilolar ciğerlerinizin havaalımını engellemekte ve bu durum neticesinde ise tıkanıklık oluşmakta budahorlamanıza sebep olmaktadır. Bu durumda yalnızca horlama dışında aşırı kiloluinsanlarda uyku apnesi de görülmektedir.

2-Yediklerinize Dikkat Etmek 

Yatmadan en az bir saat önce alınan alkol, asitli içeceklerve ağır yiyecekleri tüketmekten kaçınmanız gerekir. Özellikle alkol alımı boğazkaslarını zorlamak sureti ile uyku esnasında horlamanıza sebep olur.

3-Yatmadan Önce Derin bir Nefes Almak

Image

Ağız yolu ile alınan nefes genelde horlamaya sebepolmaktadır. Bu sebepten dolayı uykuya dalmadan önce sık olarak burundan nefesalmanız önemlidir. Bu durum horlamanın azalmasına yardımcı olacaktır.

4-Yan Şekilde Uyumak

Image

Yatarken sırt üstü biçimde uyumak dilin tabanı boğazınızınarka kısmına düşmekte ve nefes almanızı zor bir hale getirmektedir. Yan tarafadönerek uyumak bu durum asla gerçekleşmez ve daha rahat bir şekilde nefesalmanız mümkün olur.

5-Evi İyice Temizlemek

Ev ortamında bulunan alerjen maddeler horlamanın önemlisebeplerinden biridir. Bu sebep ile yatmış olduğunuz odanızı ve  nevresimlerinizi devamlı olarak yıkamanızönemlidir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları