Sağlığınıza değer veriyorsanız, öncelikle yediğiniz şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak birçoğumuz günlük hayatın koşuşturmasında bunu gözden kaçırıyoruz. Özellikle de sağlıklı bir görünüme sahipseniz, fazla kilo sorununuz yok ise, farkında olmadan birçok hata yapabiliyoruz. Oysa şunu aklınızdan çıkarmamalısınız; sağlıklı olsalar bile tüm yiyecekler eşit özelliklere sahip değil. İşte o düşünmeden sıkça tüketilen sağlıksız yiyecekler.

1-İşlenmiş Etler

Image

Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü; tütsüleme, tuzlama veya kimyasal koruyucular içeren et ürünlerinin kolon kanseri riskiyle yakından ilgili olduğunu söylüyor. İşlenmiş et ürünleri yüksek miktarda tuz, yağ ve kolesterol içermesine rağmen besleyici özelliği bakımından oldukça düşük.

2-Dondurulmuş Hazır Yiyecekler

Image

Yurt dışından sonra şimdilerde Türkiye’de de popülerleşmeye başlayan dondurulmuş yemekler, ufak porsiyonlar gibi görünse de çok fazla kalori içerebilir. Bu yemeklerin diyet versiyonları belki daha az yağ içeriyor ancak onlarda da çok fazla işlenmiş ürün bulunmaktadır.

3-Patates Cipsleri

Image

Patates cipsinin çok yüksek kalorili olduğunu, çok fazla yağ içerdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak birçoğumuzun bilmediği başka bir şey daha var; o da yüksek ısıda kızartılan veya fırınlanan ürünlerde ortaya çıkan ve akrilamid denilen bir çeşit kanserojen madde içerdiği hususudur.

4-Konserve Besinler

Image

Konserve kutularının içindeki sebzeler sizi kandırmasın. Bu ürünler genellikle besin değerlerini kaybetmiş ve sodyum deposu haline gelmiş ürünlerdir.

5-Meyve Suları

Image

Taze sıkılmış gerçek meyve suyu olsa bile, meyvenin doğal liflerinden yoksun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Şeker dolu ve boş kalori almanıza neden olan meyve sularından uzak durun. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları