1-İşlenmiş Etler
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü; tütsüleme, tuzlama veya kimyasal koruyucular içeren et ürünlerinin kolon kanseri riskiyle yakından ilgili olduğunu söylüyor. İşlenmiş et ürünleri yüksek miktarda tuz, yağ ve kolesterol içermesine rağmen besleyici özelliği bakımından oldukça düşük.
2-Dondurulmuş Hazır Yiyecekler
Yurt dışından sonra şimdilerde Türkiye’de de popülerleşmeye başlayan dondurulmuş yemekler, ufak porsiyonlar gibi görünse de çok fazla kalori içerebilir. Bu yemeklerin diyet versiyonları belki daha az yağ içeriyor ancak onlarda da çok fazla işlenmiş ürün bulunmaktadır.
3-Patates Cipsleri
Patates cipsinin çok yüksek kalorili olduğunu, çok fazla yağ içerdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak birçoğumuzun bilmediği başka bir şey daha var; o da yüksek ısıda kızartılan veya fırınlanan ürünlerde ortaya çıkan ve akrilamid denilen bir çeşit kanserojen madde içerdiği hususudur.
4-Konserve Besinler
Konserve kutularının içindeki sebzeler sizi kandırmasın. Bu ürünler genellikle besin değerlerini kaybetmiş ve sodyum deposu haline gelmiş ürünlerdir.
5-Meyve Suları
Taze sıkılmış gerçek meyve suyu olsa bile, meyvenin doğal liflerinden yoksun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Şeker dolu ve boş kalori almanıza neden olan meyve sularından uzak durun.
Facebook Yorumları