Tren yolculuğu, dünyanın en eski ulaşım yollarındandır. Gelişen teknoloji trenleri ve yollarını her ne kadar değiştirse de onlarla kat edilen uzun mesafelerin insana çok fazla şey kazandırdığı kesindir. Sizlerin mutlaka en az bir kere deneyimlemeniz gereken tren yolculuklarını derledik. İyi yolculuklar.

Image

İsviçre Alpleri'nin iki büyük dağının içinden geçen ve yolculara karlı Alp zirvelerini, düzinelerce öykünün yazıldığı çayırları gösteren Glacier Ekspresi mutlaka yapmanız gereken tren yolculuklarından biri. 


Yeni Zelanda'daki yolcular, Christchurch ve Greymouth kentleri arasında 223 kilomtre boyunca fantastik manzaralara tanıklık ediyorlar.

Image

Arjantin'in Salta şehrinden Şili’nin sınırına geçen bir sonraki güzergahta, dünyanın en yüksek tren yolculuğunu yapıyorsunuz. Engebeli arazi, inanılmaz derecede yüksek yolların inşa edilmesini sağlamış:


Ghan Ekspresi, yolcuları Avustralya'nın ateş kırmızısı çöllerinden geçirerek taşımacılığın sınırlarını zorluyor. Üstelik başka bir şekilde ulaşmanın son derece imkansız olduğu yerli bölgelerde de durağı var:


Afrika'nın en uygun fiyatlı demiryolu şirketi Shongololo Ekspres'teki yolculuğunuz kuzeyde Namibya çöllerinden, güneyde Zimbabwe'deki vahşi yaşam merkezlerine kadar gidiyor ve sayısız durağı bulunmakta. 


Trans Sibirya Demiryolları’nın akıl almaz güzergahının uzunluğu tam 14 gün! Vladivostok'tan Moskova'ya, sonsuz otlaklarla ve dünyanın en derin gölü olan Baykal’ı geride bırakarak eşsiz bir tecrübe kazandırmış oluyor. 


Belgrad’tan Bar şehrine giden sıradaki güzergahta 435 köprüden, 254 tünelden ve Karadağ’ın Adriyatik sahillerinden geçiyorsunuz, hepsi sadece 10 saat sürmekte. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları