Siz de müzikten bağımsız bir hayat düşünemeyenlerden misiniz? O zaman bu listeden öğreneceğiniz bilgiler belki de sizi o kadar da şaşırtmayacak. Çünkü hayatının her gününü müzikle geçiren, müzikle beslenen insanlar artık onun muhteşem etkilerine o kadar hakimdirler ki, bu bilimsel gerçekleri muhtemelen içselleştirerek öğrenmişlerdir. Yine de farkında olmadan deneyimleyerek öğrendiğimiz, müziğin muazzam etkilerini okumak sizi her zaman mutlu edecek.

1-Spor yaparken müzik dinlemek, fiziksel performansımızı gözle görülür oranda arttırmaktadır.

Image

2-Bir şarkının orijinal versiyonunu daha çok sevmemizin nedeni, diğerlerinden daha iyi olması değil, ilk kez orijinalini dinlemiş ve sevmiş olmamızdan kaynaklanmaktadır.

Image

3-Bir şarkıyı çok sevmemizin asıl nedeni, muhtemelen onu hayatımızdaki duygusal bir anımız ile bağdaştırmış olmamızdan ibarettir.

4-Bir çiçeğin daha hızlı büyümesini istiyorsanız ona müzik dinletebilirsiniz. Zaman içerisinde bu farka kendi gözünüzle şahit olacaksınız.

Image

5-Araştırmalara göre, bir bebeğe müzik dinlettiğinizde,onunla konuşmanıza oranla iki kat daha uzun süre sakin bir şekilde durmayı sağlamaktadır.

Image

6-Dünyada sadece 10.000 kişiden 1’i, çalan müziği duyar duymaz hangi notada olduğunu kavrayabilecek müzik kulağına sahiptir.

7-Müzik, şiddetli beyin hasarı almış hastaların belleklerinigeri kazanmaları için yardımcı olmaktadır.

8-Araştırmalara göre, caz müzisyenleri sahnede doğaçlama yaparken, beyinlerindeki oto sansür ve kendini engelleme bölümleri iptal olduğu tespit edilmiştir. Bunun yerine kendini ifade etme bölümleri devreye girmektedir.   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları