Sebebi ne olursa olsun, dünyanın en eski otelleri hala oldukça revaçta. Ve hemen hepsi, konuklarına benzer özellikler sunuyor: Çekici bir ortam, biraz romantizm, hayli renkli bir mazi ve kalanların hayal gücünü besleyen esin perileri ile dünyanın hala ayakta duran yıllara meydan okumuş en eski otellerini sizler için derledik.

Beekman Arms – Amerika

Beekman Arms - Amerika

Beekman Arms, listemizde yer alan diğer eski otellere göre çok daha yeni bir yapıdır; fakat eğer evinizi aratmayacak tarihi bir yerde kalmak istiyorsanız, New York Hudson Valley’deki bu otel sizler için mükemmel bir seçim olabilir. 1766 yılından beri konaklama hizmeti veren bu mekanın, Amerika’da faaliyet gösteren en eski otel olduğu söylenmektedir. Beekman Arms’daki odalar, Bağımsızlık Savaşı öncesindeki tarihi oldukça iyi şekilde yansıtmaktadır. Otelin içki servisi yapılan lokalindeki birçok şey, orijinalliğini hala korumaktadır. Kim bilir belki de Amerika’nın kurucusu olan George Washington, burada birkaç kadeh içmiş olabilir. Etkileyici Hudson Nehri Vadisi’nin kalbinde yer alan bu tarihi güzellik, bir sonbahar turu için tercih edilebilir.

Zum Roten Baren – Almanya

Zum Roten Baren - Almanya

Zum Roten Baren, Avrupa Kıtası’nda halen daha hizmet veren en eski otel olabilir. İlk başlarda tek bir aileye ait bir ev olarak tasarlanıldığı düşünülse de en azından 14. yüzyıldan beri bir misafirhane olarak kullanılmaktadır. Birkaç modern güncelleme yapılmış olsa da ana kat planı temelde aynı kalmıştır. 

Olde Bell - İngiltere

Olde Bell - İngiltere

Hurley’in İngiliz kasabasında bulunan Olde Bell otel, 1135 yılından beri hizmet vermektedir. Başlangıçta Benedictine Manastırı yakınında bir misafirhane olarak yıllarca kullanılmıştır. Bu tarihi mekan Kral II James’in düşürüldüğü 1688 yılındaki Muhteşem Devrim’de (Glorious Revolution) içerisinde bulunan gizli geçitler ile önemli bir rol oynamıştır. Binanın başlangıçtaki özelliğini yansıtan huzur verici lüks odalarında, ayaklı küvetler bulunmaktadır. Bu minimalist dekor Londralı tasarımcı Isle Crawford tarafından oluşturulmuştur ve mekanın bünyesinde bulunan restoranda, otelin kendi bahçesinden toplanan organik malzemeler kullanılmaktadır.

Hoshi Ryokan – Japonya

Hoshi Ryokan - Japonya

Bir Japon işletmesi olan Hoshi Ryokan, Nishiyama Onsen Keiunkan tahtını ondan çalana kadar dünyanın en eski oteli olarak kabul görüyordu. Bu tesis, yorgun düşmüş gezginlere 718 yılından beri hizmet vermiştir ve dünyanın en eski otelinden sadece 13 yıl daha yenidir. Otelin dikkat çekici en büyük özelliği 47 nesil boyunca hizmet vermesi ve otelin, hala kurucusunun torunlarına ait olmasıdır. Halen daha hizmet veren 450 odalık bu tarihi otelde, kaplıcalar ve tedavi salonları bulunmaktadır. Bu otel; Japon misafirperverliğinin, konaklama hizmetinin ve güzel yemeklerin mükemmel bir örneği niteliğindedir.

Nishiyama Onsen Keiunkan – Japonya

Nishiyama Onsen Keiunkan - Japonya

Ortaçağı yansıtan şahane bir otel olsa da Nishiyama Onsen Keiunkan; 705 yılından beri işletilmektedir ve halen daha hizmette olan dünyanın en eski oteli olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Otel hakkında etkileyici olan özellik ise doğal kaplıcaların bulunduğu bölgede konumlandırılan 1300 yıllık mekanın hala aynı aile tarafından işletiliyor olmasıdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları