Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte hafta sonu araba ile kaçamak yapmak isteyenlerin sayısı artmakta. Hafta sonu en azından hava değişimi isteyenler açısından hem İstanbul içinde hem de İstanbul’a yakın yerler anlamında birçok alternatif yerler bulunmaktadır. İşte hafta sonu gezilecek yerlerin listesini sizler için derledik.

Adapazarı

Image

İstanbul’dan sabah erken saatlerde çıkıldığı zaman Adapazarı’na iki saat gibi bir zamanda ulaşmak mümkün olmaktadır. Adapazarı ne kadar sanayi şehri bile olsa görülmesi gereken yerleri ile bulunmaktadır.Poyrazlar Gölü, Karasu, Acarlar Longozu gibi birçok doğal güzellik sizleri beklemekte.

Ağva

Image

İstanbul’dan hafta sonunda uzaklaşmak isteyenler açısından en ideal yerler arasında Ağva gelmektedir. Şile ilçesine bağlı olan Ağva hem konaklamak hem de günü birlik gelenler için ideal bir yer.

Amasra

Image

Karadeniz kıyısında yer alan Bartın’a bağlı Amasra ilçesi doğal güzellikleri ile herkesin ilgi odağı olmuş durumda. İstanbul’dan altı saatlik bit yolculuk sonunda ulaşılan Amasra’da deniz kenarın balık ziyafeti yapmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Göynük

Image

Bolu ili sınırları içerisinde yer alan Göynük, sanki kartpostal içinde gezmekte olduğunuzu düşündürmesinin yanında yetmiş kriteri yerine getirerek de ‘’Sessiz Şehir’’ seçilmiş olması bu yere ayrı bir cazibe katmaktadır.

Kaz Dağları

Image

Türkiye geneline bakıldığı zaman en temiz havasına sahip Kaz dağlarına İstanbul’dan yaklaşık beş buçuk saatlik bir yolculuk sonrasında ulaşılmaktadır.Kaz dağları özellikle temiz hava ve doğal güzellikleri arayanlar için bir cennet kabul edilirken diğer yandan fotoğraf tutkunları için birbirinden güzel kareler sunmaktadır.

Polonezköy

Image

İstanbul’dan uzaklaşarak nefes almak, kuş sesleri arasında tabiatın koynuna kendini atmak isteyenler açısından bulunmaz bir nimet.İstanbul’un arka bahçesi olarak da tanımlayabileceğimiz Polonezköy doğanın yeşilini korumayı başardığı ve oraya gittiğiniz zaman gerekli saygıyı görebildiğiniz ender yerlerden birisi. Doğanın içinde ister yürüyüş isteryürüyüş yaparak isterseniz de ata binerek bir günün keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları