Gerek karakterleri, gerek diyalogları ile söz konusu reklamlar, diğerlerinden farklı olarak beynimize kazınmış durumda. Hadi hep beraber nostaljik reklamlar arasında bir gezintiye çıkalım.

Ali Desidero

Image

Türk halkının gönülden sevgisini kazanmış bir mahalle delikanlısı ve bir tıraş bıçağı karşısında gerçek duyguları üzerine yoğunlaşan o nostaljik reklam filmi; evet Ali Desidero! Hadi o zaman hayırlı tıraşlar!

New York'ta Bir Morning

Image

Eğlenceli bir bakış açısı, marka yaratma ve bunu aynı zamanda akıllara kazıma konusunda başarılı bir yaklaşım ve buram buram milliyetçilik duygularının işlendiği ‘New York'ta Bir Morning’ beynimize kazınmış reklamlar arasında.

Çakar Çakmaz Çakan Çakmak

Image

İşte Türk halkının ağzına pelesenk olmuş bir reklam filmi. Reklamın sloganı o kadar akılda kalıcıydı ki, günlük hayatta alakalı alakasız herkes kullandı. Ali Desidero karakteriyle tanıdığımız Yıldırım Memişoğlu da bu reklam filmlerinin bir serisinde oynadı.

12 Dev Adam

Image

2000 yıllarına dönüyoruz. Athena'nın o çoşkulu müziğini, 12 Dev Adam maskelerini, sporda kazandığımız başarıları hatırlıyoruz. İçimiz bir garip oluyor, ne yıllardı diyoruz!

Aganigi Naganigi

Image

İşte Özkan Uğur ile aklımıza kazınmış bir reklam filmi. Özkan Uğur’un bir fındık satıcısı olarak fındığın faydalarını saydıktan sonra ‘aganigi naganigi’ diyerek bağırması… Ve ardından giren o reklam sloganı: ‘Her gün bir avuç fındık iyi gelir.’

Seni Yerim Sosis

Image

“Seni yerim sosis, şişman sosis, uzun sosis, minik sosis, şirin sosis, ham! Bugünlerde çocuklarınız sosis isterse...” Bir dönem herkesin ağzında olan o slogan ve reklamda oynayan dünyalar tatlısı küçük kız aklımıza kazınanlardan.

Arabanın Hakkını Ver

Image

Bir dönem arabası olan olmayan herkesin birbirine laf atma cümlesiydi ‘Arabanın Hakkını Ver Hakkını’. Cem Yılmaz'ın bolca espriler yerleştirdiği reklam filmi kısa film tadındaydı. İzlemekten büyük keyf alırdık. Reklamdan hatırlananlar sadece ana slogan değildi tabii ki. ‘Alırım anahtarını Mike’ ve ‘Asfalt ağladı be!’ cümleleri de unutulmayanlar arasında. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları