Hafızamıza kazınmış olan yerli dizileri sizler için derledik. Bakalım anımsayabilecek misiniz?

1.       Avrupa Yakası

Image

Gülse Birsel’in senaristliğini yaptığı yıllarca bizi güldüren bu diziyi unutmak ne mümkün! Burhan Altın top karakteri ile hafızlara yer eden Engin Günaydın, dizinin dev kadrosu ve bitmek bilmeyen komedi tufanı kendini tekrar tekrar izlettirecek cinsten. Jenerik müziğinde yer alan biri bizi durdursun canım, sözleri hala kulağımızda.  

2.       Ezel

Image

İhanet ve intikamın bir diziye buluşmuş hali diyebilir. Saf ve masum Ömer’in aşkına karşılık büyük ihanetin sahibi Eyşan! Yıllarca akıllardan çıkmayan sahneler ve sözler, Ramiz babanın replikleri hala dün gibi aklımızda. Her ihanet sevgi ile başlar Ezel! 2009 yılında ‘’ihanet onları ayırdı, intikam birleştirecek’’ sözleri ile hayatımıza giren bu dizi her saniyesi ile aklımızda. 

3.       Leyla ile Mecnun

Image

Farklı tarzda absürt komedi olarak hayatımıza giren bu dizide Mecnun’un maceralarına, Erdal bakkalın şaşkınlık veren işlerine şahit olduk. Bir final yapamayarak bittiğine üzüldüğümüz anda farklı bir dizi ile final yapan Leyla ile Mecnun, finali ile büyük hüzün yaşatsa da aklımızdan çıkmayacak bir dizi olarak hafızlara kazındı.  

4.  Yaprak Dökümü

Image

Mutlu bir tablo ile başlayan dizi bir ailenin parçalanış hikayesi ile son buluyor. Ev içinde yaşanan huzursuzluklara, yaşananlara ve adeta yaprakların dökülmesine işaret eden dizi bir dönem boyunca hepiminizin içini sızlattı. ‘’Aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın.’’ repliği muhakkak ki herkesin hala dün gibi aklında.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları