Yaşadığı dönemde denizlerde dehşet saçanlar sadece erkek korsanlar mıydı dersiniz?

Mary Read

Mary Read

Karayip sularında güzelliği kadar saçtığı dehşet ile de ün saçan bu kadın, Revenge adlı gemisi ile zamanının en ünlü korsanıdır. Mary tutsak alındıktan sonra hücresinde yüksek ateşten hayata veda etmiştir.

Jeanne de Clisson

Jeanne de Clisson

Kocası öldükten sonra 3 gemisi ile Kara Filo adını verdiği korsan filosunu kuran bu kadın; İngiliz kanalında Fransız gemilerine dehşet saçmıştır. Britanya'nın Dişi Aslanı olarak ün salan Jeanne, daha sonra bir üsteğmen ile evlenerek bu işleri geride bırakmıştır.

Jacquotte Delahaye

Jacquotte Delahaye

Ölümden Dönen Kızıl olarak bilinen şeytani kızıl kadın. Korsanlığı boyunca peşindekileri atlatmak için kendini sürekli ölü göstermiştir.

Kraliçe Teuta

Kraliçe Teuta

Tarihte bilinen ilk kadın korsandır. İllyria Kraliçesi olan Teuta, Roma, Yunan ve İtalyan gemilerini yağmalamıştır. Roma ile savaşa giren Teuta, savaşı kaybederek tahtınına veda etmiştir.

Keçi Sadie

Keçi Sadie

Bu adı saldırganlığından ötürü alan Sadie, Hudson Nehri'ndeki bütün çiftlik evlerini yağmalamış ama fidye için insanları kaçırmıştır.

Anne Bonny

Anne Bonny

İrlandalı anne Bahamalar'da yıllarca dehşet saçtıktan sonra yakalanmış ve tayfası idam edilmiştir. O dönemde hamile olan Anne'nin ise hayatı bağışlanmıştır.

Anne Dieu-Le-Veut

Anne Dieu-Le-Veut

De Graaf adlı geminin kaptanı olan ünlü korsan, savaş sırasında toplardan birinin hedefi olarak hayata gözlerini yummuştur.

Sayyida Al Hurra

Sayyida Al Hurra

Sayyidda 1515-1542 yılları arasında hükmetmiş bir korsan kraliçedir. İspanya ve Portekiz ülkelerine dehşet saçmış ve pek çok ülke ondan fazlasıyla korkmuştur. Sonraları dönemin Fas Kralı ile evlenerek korsanlığı bırakmıştır.

Ching Shih

Ching Shih

Kızıl Filo'nun kaptanı korsanlara fahişelik yaparak hayatını kazanırken, yaptığı evlilik sonrası Çin Denizi'nin en korkulan ismi olmuştur.

Grace O'Malley

Grace O'Malley

1530 yıllarda İngiltere'nin başına bela olan bu güzel kadın, uzun yıllar denizlerden haraç toplayarak yaşamını sürdürür. Kraliçe tarafından yakalanarak ailesi ve kendisi idama mahkum edilir. Daha sonra yazdığı mektup ile kraliçe tarafından af edilen Grace, İngiltere'nin resmi donanma korsanı olarak görev yapmaya başlar ve 1603 yılında hayata veda eder.

Rachel Wall

Rachel Wall

New England'da fırtınadan hasar alan ve yardım bekleyen gemileri soyarak mürettabatı öldüren melek görünümlü Wall, 1789 yılında tutuklanarak idam edilmiştir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları