Özellikle son on yıla bakıldığı zaman bir dönem kullanılan fakat bir anda hiç farkına varmadan bir anda hayatımızdan çıkan öyle teknolojiler var ki. Sizler için günümüzde artık kullanılması mümkün olmayan nostaljik teknolojilerden bahsedeceğiz.

Kapaklı Cep Telefonu

Image

Son yıllarda özellikle dokunmatik özelliği olan telefonların varlığı aşikar. Neredeyse bu telefonların dışında bir telefonla karşılaşmak imkansız hale geldi. Zira eğer birinin elinde eski telefonları görüyorsanız bilin ki nostaljik olsun diyedir. Teknoloji karşıtlarından büyüklerimizi bile ele geçiren akıllı telefonlar bundan bir kaç yıl önce bile bu kadar baskın değildi.Geçmiş telefonlarınızı hatırlamaya çalışırsanız ne demek istediğimizi anlarsınız.

Disketler

Image

Disketler de CD’lerin ve DVD’lerin öncülleri olarak kullanılan ve şimdilerde otuzlarının sonunda olan herkesin hatırlayacağı tatlı teknolojilerden biridir. Disketi bilgisayara taktığınızda o çıkan disket okuma sesi hala kulaklarımızdadır. Depolamanın ne demek olduğunu o öğretmiştir hepimize.

Tüplü Televizyon

Image

O kadar eskidiler ki en fazla ikinci televizyon olarak kullanılmayan odalarda çöpe atılacakları zamanı bekliyorlar. Yerden tasarruf edilmesi, şık görüntüsü ve canlı renkleri nedeniyle tüm insanlığın son teknoloji televizyonlara geçişi yakın zamanda gerçekleşti.

Chat Programları

Image

En son bilgisayar üzerinden birine ne zaman mesaj gönderdiniz? Ya da telefonunuzun mesajlar bölümünü ne zaman kullandınız? Çok uzun zaman oldu değil mi! Çünkü artık unutulmaya yüz tutmuş teknolojiler olmaya adaylar. Annelerimizin bile Whatsapp grupları varken ayakta kalmaları artık mümkün değil. 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları