Zamandan kazanmak ve günü daha verimli kullanmak için erken kalkmak önemli. Güne erken başlamak o günün daha mutlu ve motivasyonun daha yüksek olmasına yardımcı olur. Uzmanlara göre güne erken başlayanlar yapmış oldukları işte daha başarılı olmanın yanında hayata pozitif bakma gibi hususlarda diğer insanlara göre bir adım öndedir. Güne erken başlamak isteyenler için önerileri sizler için sıraladık.

1-Erkenden Uyumak

Güne erkenden başlamanın ilk yolu tabii ki erkendenuyumaktan geçer. Günün daha verimli ve daha pozitif geçmesi için erken uyuma veerken kalkma alışkanlığını elde etmeniz gerekir.

2-Uyandığınızda Bir Bardak Limonlu Su Ve Elma

Image

Sabah kalktığınızda hemen ayılmak için bir bardak ılık suyun içerisine birkaç damla limon sıkıp içmek ve elma yemek kafidir. Elma kahveye göre daha fazla kafein içermesinden dolayı güne daha sağlıklı ve daha etkili olarak başlamaya yardımcı olmaktadır. Limonlu su ise metabolizmanızı hızlandırmaya yarar ve güne daha canlı olarak başlamanızı sağlar.

3-Yatmadan Önce Duş Almak

Image

Duş almayı yatmadan önce yaparsanız, hem daha deliksiz bir uykuya dalarsınız hem de sabahları kalktığınızda duş alma ile zamanınızı geçirmezsiniz.

4-Geceden Kıyafet Hazır Hale Getirmek

Her sabah işe gitmeden önce kıyafet arama derdi uğraşmakyerine bir gece öncesinden kıyafetleri hazırlamak daha mantıklıdır. Bundandolayı da ne o gün ne giyeceğinize daha rahat karar verirsiniz ve vakit kaybınauğramazsınız.

5-Perdelerin Açık Renkte Olması

Sabahları güneş ışıkları ile uyanmak hissini yaşamak harikabir duygudur. Güneşin vermiş olduğu ışık sayesinde güne erken başlayabilir vekendinizi daha canlı hissedebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları