Gündelik hayatımızda yaptığımız ve yanlış bildiğimiz veya sonuçlarını bilmediğimiz 7 sakıncalı alışkanlık. Kesinlikle öğrendikten sonra yapmayacağınız 7 sakıncalı bilgiyi sizler için hazırladık.

1-Hapşırığınızı Tutmak

Image

Hapşırmayı önlemek için ağzımızı kapattığımızda veya burnumuzu sıktığımızda başımızdaki intrakranial basınç artar. Bu artış sebebiyle başımız ağrır ve damarlarda hasar oluşumuna hatta kulakta işitme sorunlarına bile neden olabilir. Bu nedenle hiç bir zaman hapşırığınızın tutmayın.

2-Yemekten Hemen Sonra Dişleri Fırçalamak

Image

Yiyecek ve içecek, özellikle de asitli olanlar, diş minelerinin yanı sıra altındaki tabakaya da (dentin) etki eder. Yemekten hemen sonra dişinizi fırçalamakla fırçanın hareketi, asidi minelere ve dentine daha fazla iter. Bu aşırı duyarlığa ve diş minesi hasarına neden olmaktadır.

3-Sıkı Kotların Giyilmesi

Image

Sıkı kot giymek, sinir sisteminde önemli sorunlara yol açabilir ve sürekli rahatsızlık hissine neden olur. Yeterince kötü değilmiş gibi görünse de, bacaklarda havasızlık nedeniyle kaşıntı ve karıncalanmaya neden olabilir.

4-Her Tür Meyve Suyunu Tüketmek

Image

Bazı hastalıklarda meyve suları vücudunuza ciddi zararlar verebilir. Örneğin üzüm suyu, diyabet hastası olan hastalar için üzüm suyu önerilmemektedir. Üstelik meyve suları güçlü allerjenlerdir. En önemlisi çocuklarınıza taze sıkılmış meyve suları verirken dikkatli olmanızda fayda var.

5-Antibakteriyel Sabunları Sıkça Kullanmak

Image

Antibakteryel sabunu sık sık kullanırsak ellerimizi sterilize ederiz, bu da vücudumuza zararlı bakterilerin girmesi için fırsatlar yaratmaktadır.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları