Yeni bir olay değil, sadece herkes tarafından bilinmiyordu ve yıllardır yaşanmakta olan bu değişik doğa olaylarını sizler için derledik.

Hareket Eden Kayalar – ABD

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Dünyamızda meydana gelen oldukça ilginç bir doğa olayıdır.Ölüm vadisi denilen bir yerde bu taşlar kendi kendine hareket etmektedir.Hareket ettiklerinde toprakta da iz bırakırlar.Bazı taşlar ise 100 metreden fazla hareket etmektedir.Birde şöyle ilginç bir durum var.Bu kayalar kış mevsimi dışına diğer mevsimlerde hareket etmemektedir.Buna iklimsel olayların sebep olduğu söylenmektedir.Net olarak bir sonuç hala yoktur.

Maldivler – Işık Saçan Planktonlar

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Maldivler’de de oldukça ilginç bir doğa olayı meydana gelmektedir.Bu durum sadece suların çekildiği ve arttığı durumlarda oluyor.Buna neden olan ise tek hücreli planktonlardır.Kimyasal bir enerji saçan bu ufak canlılar mavi ışık saçmaktadır.Oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkmaktadır.Binlerce turist sırf bu ilginç olayı görmek için oraya gitmektedirler.Şahsen bende gidip canlı canlı görmek isterdim.Bu olaya ait bir çok resim bulabilirsiniz.

Finlandiya – Pişmaniye Şeklinde Karlar

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Finlandiya’da bir yerde kar yağışı sonunda toprakta pişmaniye şeklinde karlar oluşmaktadır.Bunu ilk olarak orada yaşayan bir çiftçi farketmiştir.Buna sebep olan şeyin bir den çok rüzgar akımının olması ve karın bu şekli almasıdır.Gölün üzerinde daha net bir şekilde görülmektedir.

Polonya – Dans Eden Orman

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Polonyo’da oldukça ilginç bir orman bulunuyor.Bu orman tam olarak Kallingrad’ta.Burada ki ağaçlar oldukça ilginç bir şekilde büyümektedir.Bu kadar eğimli olmalarının sebebi hala bulunamamıştır.Bazı araştırmacılar bunun burada yaşayan bitki parazitlerini neden olduğunu söylemektedir.Bazıları ise sert esen rüzgarların buna neden olduğunu söylemektedir.Ama hala net bir sonuca varılamamıştır.

Florida Sahilleri – Kızıl Dalgalar

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Bu durum ilk olarak Florida sahillerinde meydana gelmiş ve sonra çoğu yerde görülmeye başlanmıştır.Sahile doğru kırmızı renkte dalgalar vurur ve kıyı suları tamamen kırmızı renkte olur.Bu duruma kırmızı algler neden olmaktadır.Bu algler su yüzeyinde hızlı bir şekilde çoğalabiliyor.Bu şekilde bunlar çoğaldıkça su kırmızıya bürünüyor ve tamamen kırmızı oluyor.İlk başta görenler bunu genellikle kan zannedip şok geçiriyorlar.

Mavi Güneş

Image

Kahire yakınlarındaki piramitlerin güvenlik kameraları, 14 Aralık 2006’da saat 16.47’ten itibaren garip bir olayı kaydetti. Güneşin rengi, yaklaşık 15 dakika boyunca maviye döndü. Mısırda yaşanan bu görüntüler sonradan bir grup fizikçi tarafından incelendi. “Mavi güneş olayı” ile ilgili hazırladıkları raporda ifadeler şöyleydi: “Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen ve ilk kez belgelenmiş olan ‘mavi güneş olayı’, bugüne kadar sadece 5 kez yaşanmıştır. En son ‘mavi güneş olayı’ 1950’de İskoçya’nın Edinburg kentinde meydana geldi.” 


Şili – Volkanik Şimşekler

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Dünyada yaşanan ilginç doğa olayları adlı konumuza devam ediyoruz.Sırada ilginç bir olay var.Şili’de faaliyete geçen bir yanardağı gözlemeyen kişiler patlama esnasında sık sık şimşek görmüşler.Bunu resim çekerek bir çok defa da kaydetmişler.Bilim adamları ise buna sebep olan şeyin çıkan patlama dumanlarında büyük miktarda elektriksel yükten kaynaklandığını söylüyorlar.

Venezuella – Catatumbo Yıldırımları

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Catatumbo Nehri’nde de gizemli ve ilginç bir doğa olayı mevcut.Nehir üstünde meydana gelen aşırı rüzgar ve fırtınadan dolayı bir alan oluşmakta.Fırtına sadece bu alanda etkili olduğu için belli bir alanda şimşekler çakıyor. Yıldrımlar nehre düşüyor.Yaklaşık olarak yılın 150 günü bu olaya tanıklık edilebiliyor. Yoğun olduğu zamanlarda ise saatte 200 defa kadar görülmektedir.

Tanzanya – Ölüm Gölü

dunyada yasanan ilginc doga olaylari

Tanzanya’da bir göl var ki sormayın.Sıcaklık 60 dereceyi geçkin,bol miktarda tuz bulunduran bu göl çoğu canlıyı mahvediyor.Bazı canlılar bu göle ayak uydurmuş durumda ama bazı canlılar bu gölün içine girdikleri gibi mumya gibi bir hal alıyorlar.Oldukça ilginç bir yapıya ve özelliğe sahip bir göldür.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları