Şimdi bahsedeceğimiz doğa harikaları, insanın içinde sırt çantasını alıp yolculuğa çıkma isteği uyandırıyor. Kim bilir belki siz de, bu fotoğraflara baktıktan sonra beğendiğiniz en güzel yere bir bilet alırsınız. İşte güzelliğiyle görenleri büyüleyen, doğa harikaları.

Image

Sonsuz Ateş Şelalesi: Chestnut Ridge Park, New York 

Sonsuz Ateş Şelalesi gerçekten ilginç bir yer. Sebebi ise dünyada bu tarzda bulunan yerlerin çoğunun doğal gazlar sebebi ile yanıyor olması. Fakat yapılan araştırmalar şelalenin çevresindeki gazların bu tür gazlar üretmediğini gösteriyor. Yani bu ateşin nasıl yandığı hala bilinmiyor. Tahminler eski yerlilerin yaktığı yönünde.

Image

Maldivler

Maldivler toplam 1200 adadan oluşuyor. 281 adada yaşam olduğu gibi, bazıları ev bazıları otel olarak kullanılıyor. Suyun berraklığı ve maviliği ziyaretçilerini gerçek anlamda büyülüyor. Gitmek isteyenlere şöyle de bir hatırlatma yapalım; Maldivler bazı aylarda aşırı sıcak olabiliyor.

Image

Pamukkale, Denizli

Yurtdışındaki güzelliklerden bahsederken, Türkiye'deki güzelliklerden bahsetmemek olmazdı. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist Pamukkale Travertenlerini ziyaret ediyor. Buranın görsel güzelliğinin yanı sıra, aynı zamanda bir sağlık kaynağı. Eğer gitmek isterseniz, bahar aylarında gitmenizi öneririz.

Image

Büyük Kanyon, ABD

Günün belli saatlerinde güneşin farklı açılardan Büyük Kanyon'a düşmesi muhteşem bir görsel şenlik yaşatıyor. Colorado nehri milyonlarca yıl içerisinde kanyonu bu hale getirmiştir. Büyük Kanyon aynı zamanda ABD'de bulunan en eski kanyonlardandır.

Image

Aogashima Volkanı, Japonyaİşte 'Mutlaka orada olmayalım!' dedirten bir yer. Japonya'nın Tokyo şehrinde bulundan Aogashima Adası'nda 205 kişi yaşıyor. Aşırı derecede etkileyici güzelliğe sahip adada 1 okul ve 1 postane bulunuyor. Ayrıca adanın yaşam ömrü 100 yıl. Yani gidilecekse, yakın zamanda gidilmesi iyi olacaktır.

Image

Salar De Uyuni Gölü, Bolivya

Dünyanın en büyük göllerinden birisi olan Salar De Uyuni, Bolivya'nın güneybatısında yer alıyor. Tuz turizmi burası için oldukça önemli bir yer. İçinde 100 yıllık trenler bulunduğu gibi, savaş zamanlarında burada tuzdan oteller yapılmıştır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları