İnsan nesli hiçbir tükenme riskiyle karşı karşıya değilken; yaptıkları nedeniyle birçok hayvan türünün yok olmasına neden oluyor. Az sonra göreceğiniz hayvanlar, muhtemelen yakın zaman içinde yok oluşuna şahit olacağımız hayvanlar. İşte insan ırkı nedeniyle nesli tükenmek üzere olan 6 hayvan.

1. Siyah gergedan 

Image

Siyah gergedan türünün neslinin tükenme tehlikesi, bir zamanlar çok fazla gündemdeydi. Hatta nesillerinin tamamen tükendiğine dair haberler bile çıktı. 1900'lü yıllarda sürekli olarak öldürüldükleri için siyah gergedanların sayıları hızla düşmeye başladı. Ancak bu korkutucu durum, yetkilileri harekete geçirince, yapılan çalışmalar, bu türün neslinin tükenmesinin önüne geçmeyi başardı. Yaklaşık olarak 5000 tane kaldığı bilinen siyah gergedanların nesli, hala oldukça kritik bir durumda. 

2. Dağ gorili 

Image

Dağların yüksek kısımlarında yaşayan dağ gorilleri de, ne yazık ki nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlardan. Şu anda dünya üzerinde yaklaşık olarak 900 tane kaldığı bilinen dağ gorilleri, iki ayrı grup halinde yaşamakta ve bu iki grup da Uganda sınırlarında bulunmakta.

3. Sumatra kaplanı 

Image

Endonezya'nın Sumatra adasında yaşayan bu kaplan türü, insanlardan korunamadığı için tehlike altında. Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 100 tane kaldığı bilinen bu tür, koruma altına alınan türler arasında olsa da, bunun işe yarayıp yaramadığı hala tartışma konusu.

4. Meksika yunusu 

Image

İnsanların çok sevdiği bu sevimli balık türünün doğal yaşam alanı Kaliforniya Körfezi. Ancak ne yazık ki bölgedeki balıkçılar yüzünden, nesilleri tükenme riskiyle karşı karşıya. Çünkü sürekli olarak balıkçı ağlarına takılıyor ve ölüyorlar. Şu anda dünya üzerinde yaklaşık olarak 200-300 arası kaldığı tahmin edilen bu zavallı hayvanlar, nesillerinin tükenme riskiyle hala karşı karşıyalar.

5. Pigme borneo fili 

Image

Çok sevilen canlılardan olan filler ailesine mensup pigme borneo filleri, Kuzey Borneo'da yaşıyor. Ve adından da anlaşılacağı üzere, Asya fillerine göre 50 cm daha kısalar. İşte bu zavallı hayvanların yaşam alanları, palmiye ekimi nedeniyle giderek daralıyor ve bu da onların neslini tükenme riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

6. Altın başlı langur 

Image

Doğal yaşam alanları Vietnam olan bu maymun türü, uzun yıllardır tükenme riskiyle karşı karşıya ve koruma altında. Ancak koruma altına alınmaları dahi, çoğalmalarını sağlamıyor. Şu anda dünyada yaklaşık olarak 70 tane kaldığı bilinen bu türün nesli tükenmek üzere olan hayvanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları