Tıpkı Tolkien’nin “Orta Dünya” evreninde olduğu gibi Game of Thrones evreninde de birçok özel kılıcın bir ismi bulunmaktadır. Sizler için hayran kitlesini peşinden koşturan Games Of Thrones dizisinde kullanılan kılıç isimlerinin anlamlarını derledik.

Nesillerce Starklar’da kalmış olan Ice (Buz)

Starkların aile mirası olan ve valryian çeliğinden dövülen bu kılıç çok büyük, çok ağır olduğu için müsabakadan çok idam infazı için daha kullanışlıdır. Ned öldürüldükten sonra kılıca el koyan Tywin Lannister, birkaç kılıç dışında eşi benzeri kalmamış olan bu çeliğin, bu kadar büyük olan tek bir kılıçta olmasını ziyan olarak gördü. Kılıcı eritti ve elde ettiği valryian çeliğinden iki ayrı kılıç yaptırdı.

2. Ned Stark’ın katledilmesinden gasp edilen Buz’un çeliği eritilerek yapılan iki kılıçtan birisi olan Oathkeeper (Yeminkar)

Tywin Lannister bu iki kılıçtan ilki olan bu silahı büyük oğlu jaime’ye verdi. Jaime ise zaten sol eliyle çok iyi kılıç kullanamadığını söyleyerek kılıcı Brienne of Tarth’a verdi. Brienne kabul etmeyince ona Cat Stark’ın kızlarını korumak için vereceği mücadelede bu kılıcın yardımcı olacağını söyledi. Bu sefer kılıcı kabul eden Brienne, kılıca “Yeminkar” ismini verdi.

3. Buz’un çeliğinden üretilen diğer kılıç olan Widow’s Wail (Dulferyadı)

Yeminkar’ın kardeşi olan bu kılıç, Tywin tarafından düğün gününde Joffrey’e armağan edildi. Joffery düğün gününde ölünce bir süre kimde olduğu bilinmeyen kılıç, 7. sezonda Jaime’nin belinde görülüyor.

4. Jon Snow’un elinde arzı endam eden ve ona Lord Kumandan Jeor Mormont tarafından verilen Longclaw (Uzunpençe)

Valryian Çeliğinden dövülen bu kılıç Mormont ailesinin nesillerdir sahip olduğu bir silahtır. Jeor Mormont’un oğlu olan ve yakından tanıdığımız Jorah Mormont, kaçakçılık suçundan dolayı sürülüp aile şerefini beş paralık edince kılıç da doğal olarak ona geçmedi. Jeor Mormont kılıcın kabzasındaki ailelerinin işareti olan ayı figürü yerine oraya bir ulu kurt başı yaptırdı ve oğlu gibi sevdiği Jon Snow’a verdi. Longclaw’ın boyu, aynı zamanda kargı gibi saplama aleti olarak da kullanılabilsin diye biraz daha uzatılmıştır.

5. Tombul kahramanımız Sam Tarly’nin babasından arakladığı Heartsbane (Yürekfelaketi)

Tarly’lerin aile mirası olan kılıcın kaderi, Sam Tarly’nin yabanıl manitası Gilly ile birlikte ailesinin yanına gittiği gün değişti. Sam, babasından bir kez daha aşağılama görünce evden giderken valyrian çeliği kılıcı da izinsiz olarak almıştır.

6. Arthur Dayne’in kullandığı Dawn (Şafak)

Artur Dayne’in kullandığı kılıç valryian çeliği olmadığı halde benzer özellikler taşıyan tek kılıçtır. Dayne’lerin aile mirası olan kılıç, sadece Arthur Dane gibi “sabah kılıcı” unvanını taşıyabilecek şövalyeler tarafından taşınır. Eğer o dönemde Dayne ailesinde bu ünyana yaraşır bir şövalye yoksa kılıç kimse tarafından kullanılmadan aile tarafından saklanır.

7. Joffrey’nin Sansa’ya öptürdüğü kılıç Heart Eater (Kalpyiyen)

Karasu Savaşı’nda, kuşatma altındaki şehri savunmaya giden Joffrey’nin, Sansa’ya öptürdüğü bu kılıcın adını da Kalpyiyen koymuş. Neymiş efendim, şans öpücüğüymüş. Şans getirdi mi? Savaşı hemzemin amcası sayesinde kaybetmediler ama joffrey anasıgilin eteğinin altından pek çıkmadığı için Kalpyiyen’i kınından bile çıkaramadı.

8.  Melisandre’nin tarafından Stannis Baratheon’a verilen Lightbringer (Işıkgetiren)

Kehanetlerde adı geçen ve kurtarıcı kahramanın kılıcı olarak anılan Işıkgetiren, Kızıl Rahibe Melisandre tarafından bir ayin sonrası kutsal bir alandan çıkartılması için Stannis’e sunulmuştur. Ancak Stannis’e sunulan kılıcın bahsi geçen kılıç olduğu şaibelidir.

9.  Joffrey’in ilk kılıcı olan Lion’s Tooth (Aslan Dişi)

Kalede dövülmüş iyi bir kılıç olması dışında pek bir numarası yoktur. Joffrey’nin, gariban kasabın oğluna saldırmasından dolayı Arya’dan sopa yemesi, resimdeki gibi iki seksen uzanması üzerine Arya tarafından nehre atılan kılıçtır. Kılıcın hikayesi burada biter niyeyse. Yahu nehre attıysa çıkarın. Niye kılıca nehirde boğulmuş muamelesi yapıyorsunuz? Gitti fıstık gibi kılıç. 

10.  Arya’nın Needle (İğne) adını verdiği kılıç

Jon, bu kılıcı o zamanlar daha da küçük olan Arya’nın kullanabileceği ağırlıkta ve uzunlukta yaptırmıştı. Kılıcı Arya’ya hediye ettiğinde ona bir isim vermesini istedi. Arya kılıcına ince yapısından dolayı “İğne” adını verdi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları