Bilinen bir gerçek, ancak bazı "modern" buluşlar aslında yüzyıllar hatta hatta bin yıl önce göründü. Tüm eski insanların ilkel olduğunu iddia etmek bariz haksızlıktır.

Protez ve plastik cerrahi, M.Ö. 3000

Protez ve plastik cerrahi, M.Ö. 3000

Görünüm kusurlarını düzeltmeye yönelik ilk girişimler en eski zamanlara dayanır ve başarısız olmazlar. Bir örnek, sadece estetik değil, aynı zamanda oldukça etkili olan Mısır protez ayak parmağıdır. Başka bir örnek Antik Hindistan'dan geçerli: 800 M.Ö.nde ortaya çıkmış, burun şeklini ayarlayabilen cihaz.

2. Kanalizasyon sistemi, M.Ö. 2600

Kanalizasyon sistemi, M.Ö. 2600

En eski kanalizasyon tesisleri Indus Vadisi uygarlığına aitti: Mohenjo-daro'da kamu tuvaletleri ve şehir kanalizasyon sistemi vardı. Kanalizasyon, Antik Babil'de, bazı Çin şehirlerinde ve Roma'da Cloaca Maxima ("En Büyük Kanalizasyon") adlı devasa bir mühendislik projesi ile temsil edildi ve bugüne kadar hayatta kaldı.

3. Pil, M.Ö. 2500

Pil, M.Ö. 2500

Pil içinde bir demir çubuk ile bir bakır tüp ihtiva eden bir seramik kabıdır. Bu pilin yinelemeleri gerçekten gerilim yaratabilir. Belki de Antik Babililer, bu kapların kullanıldığı galvanizleme yöntemini biliyorlardı, ancak şüpheciler yalnızca taşları depoladıklarını ileri sürüyorlardı.

4. Lav Silahı M.Ö. 420

Lav Silahı M.Ö. 420

Bu zorlu silahın prototipi ilk önce Delium Savaşı'nda kullanıldı. Eski ateşçi ya da "Yunan ateşi", sıvı yanıcı bir karışımı projelendirmek için kullanılan bir bakır borudur. Basınçlı hava veya büyük körük, bir yüzme kuvveti olarak görev yaptı.

5. Çalar saat, M.Ö. 400

Çalar saat, M.Ö. 400

Yunan filozofu Plato , konuşmalarına başlama zamanının geldiğini hatırlatmak için sesli bir sinyal verebilen bir su saati kullandı . Suya dayalı alarmlar, Antik Roma'da ve Ortadoğu'da daha da geliştirildi. Günün belirli bir saatinde çınlamak mümkün mekanik çarpma saatleri, MS 8. yüzyılda Çin'de ortaya çıktı ve 14. yüzyılda Avrupa'ya doğru yola çıktı.

6. Robotlar, M.Ö. 323

Robotlar, M.Ö. 323

Modern robotların prototipleri, Pharos adasındaki deniz fenerine monte edilen kadın figürlerdi. Düzenli zaman aralıklarında döndüler ve çan çaldılar. Geceleyin, gürültülü trompet sesleri çıkarıyorlardı, gemiadamlarına kıyının yakınlığını uyarıyorlardı. Daha sonra, 17. ve 18. yüzyıllarda, Batı Avrupa'da otomatlar olarak adlandırılan makineler popülerlik kazandı. İnsanlara veya hayvanlara benzeyen ve çeşitli eylemler gerçekleştirebilen saat mekanizmalarıydı.

7. Otomatik kapılar, MS 1. yüzyıl

Otomatik kapılar, MS 1. yüzyıl

Antik Yunan'da otomatik tapınak kapıları zaten biliniyordu. O zamanlar, buhar motorunun en eski prototipi olan Kahramanın aeolipile tarafından çalıştırıldılar . Sunak üzerine, suyun altındaki boruların altına bir yangın yapıldı. Buhar, kapılara bağlı bloklar sistemini çalıştırdı. Bu sadece papazların yararına olan bir büyü yanılsamasını yarattı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları