Bazen en göz kamaştırıcı ve gizemli sihirbazının açıklaması yüzeydedir. Ne demek istediğimize gelin bir bakalım.

1. Özgürlük Anıtı kaybolur

Özgürlük Anıtı kaybolur

1983'te David Copperfield, Özgürlük Heykeli'ni tamamen yok etti. Hile çok basit bir şekilde açıklanabilir. Heykel büyük bir kumaş parçasıyla örtülmüş veya izleyicinin önüne koyulan büyük bir ekranla örtülmüştü. Anıtı aydınlatması dışında anıtın tüm aydınlatması kapandı. Bu basit hazırlık içi boşluk yanılsamasını yarattı ve ışık seti izleyiciyi kör etti. Anıt açığa çıktıktan sonra insanlar görüşlerini göremediler çünkü görüşleri geçici olarak spot ışıklarıyla bulanık kalmıştı.

2. Büyük bir kamyon kaybolur

Büyük bir kamyon kaybolur

İzleyiciler tarafından kuşatıldığında büyük bir kamyon nasıl yok edilir? Kolay! Yapmanız gereken tek şey kamyonun üzerinde özel bir örtü örtmek. Perdeleri çıkardığınızda, kamyon artık yok. Şimdi neden bu numaranın yalnızca TV'de görülebileceğini anlıyorsunuz.

3. Boşlukta duran adam

Boşlukta duran adam

Caddenin ortasında havada duran bir adam ne sihirbaz ne de bir yoga ustası değildir. Yanılsama, sanatçının giysilerinin altında bir çelik yapı yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilir. Elbette burada gizli güçler kullanılmıyor.

4. Aynadan el geçirme

Aynadan el geçirme

Bir sihirbaz, bir eli ayna veya camdan geçirmek için özel olarak kesilmiş eleklere ihtiyaç duyar. Arka ekran 2 ayna panelini kaplar. Performans başladığında, bütün yapı gerçek aynayı arka tarafa kaydırır ve ikinci sahte ayna panelini ileriye doğru hareket ettirir. Şimdi bir eli aynadan sokmak için bir alan var. Performansın sonunda asistanlar gerçek aynayı ön yüze tekrar kaydırdı.

5. 1 doları 100 dolar yapma

1 doları 100 dolar yapma

Sırrını bildiğinde 1 doları 100 dolara çevirmek o kadar kolaydır. Bir sihirbaz 1 doları özel bir şekilde katlar ve parmaklarının arkasına gizler. Ardından kimsenin görmediği şekilde 100 doları dikkatlice yer değiştirir.

6. Suda yürümek

Suda yürümek

Hüner genellikle çamurlu ve bulanık nehirlerde veya yüzme havuzları gibi insan yapımı sularda yapılır. Ana hedef esas olarak izleyicilere görünmeyen, cam veya açık plastik bir platform oluşturmaktır.

7. Su altında zincirden kurtulmak

Su altında zincirden kurtulmak

Fiziksel güç ve sahte kilitler birleştirildiğinde bu sihir gerçekleşir.

8. İmzalı kart hüneri

İmzalı kart hüneri

Sihirbaz, izleyiciden birine rastgele bir karta imza atmasını ister. Ardından 4 parçaya böler ve imzalanmış kartı seyircilerin önünde sihirli bir şekilde eski haline getirir. Sırrı oldukça basit: illüzyonist cebinde katlanmış bir karta sahip ve imzalanmış kartı onunla değiştiriyor. Gizli kart yırtılır ve imzalanmış kart mükemmel güvenlidir.

9. Kılıç yutma

Kılıç yutma

Kılıcını yutmayı öğrenmek yıllar sürebilir, çünkü son derece tehlikeli bir uygulama. Hile birçok fiziksel ve psikolojik hazırlık gerektirir. İllüzyonist kafasını boğazını ve karnını düz bir çizgi haline getirir ve kılıçtan zarar görmeyecek şekilde konumlandırır.

10. İki parça yürüyen adam

İki parça yürüyen adam

Yan yarım yanılsama, yalnızca sanatçıyı ön taraftan izlediğinizde işe yarıyor. Yandan bakıldığında, belden bele doğru aslında plastik bir manken olduğunu görebilirsiniz . Baggy giysi ve vücut duruşu, kendi bacaklarını tutan bir adamın mükemmel yanılsamasını yaratır.



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları