Ne zaman spor yapmak istesek çoğu zaman yarıda bırakırız. Çünkü biz farketmesek de motivasyonumuz bozulur. İşte, motivasyonumuzu bozan o etkenler!

Egzersiz saatlerinde sürekli değişiklik yapmak.

Egzersiz saatlerinde sürekli değişiklik yapmak.

Beynimiz çalar saat gibidir, alışılagelmiş eylemlerimiz için her gün aynı saatte kendini hazırlar. Egrersiz saatlerinde değişiklik yaparsanız beyniniz kendini alıştırana kadar birkaç gününüz yorgun ve istemsiz geçer. 

Yapmaktan sıkıldığınız hareketleri elemek.

Yapmaktan sıkıldığınız hareketleri elemek.

Sıkıldığınız hareketleri elemek yerini o hareketleri eğlenceli hale getirmenin yollarını bulmalısınız. Yaptığınız egzersiz hareketi size fiziksel olarak zarar veriyorsa aynı sonucu veren başka bir hareket bulabilirsiniz. Yaptığınız hareketlerin faydalı olduğuna inanmamak.

Yaptığınız hareketlerin faydalı olduğuna inanmamak.

Herşey inanmakla başlar. İnanmadığınız hiçbir işe başlamayın; alacağınız sonuç yalnızca bir ihtimal olur. Fakat gerçekten inanıyorsanız başaracağınızdan emin olun. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. 

Yanlış müzik seçimi.

Yanlış müzik seçimi.

Yanlış müzik enerjinizi azaltır. Seçtiğiniz müziğin ritmi daima hareketli olmalıdır. Ayrıca yabancı müzik dinlemeniz tavsiye edilir. Dilini bildiğiniz şarkıları dinlerseniz egzersiz esnasında beyniniz o müziğin sözlerine takılır. Bu sözler sizi ister istemez düşündürür yahut bir anınızı hatırlatır. Motivasyonunuzun bozulmasını istemiyorsanız yabancı ve hareketli müzikler dinleyin.

Devamlı eleştirip enerjinizi düşüren kişilere yakın olmak.

Devamlı eleştirip enerjinizi düşüren kişilere yakın olmak.

Bu kişiler muhtemelen daha önce sporda başarısız olmuş ve öğrenilmiş çaresizliğe yakalanmışlardır. Mümkünse böyle kişileri önceden tespit edin ve onlardan uzak durun. 

Yeterli dinlenememek.

Yeterli dinlenememek.

Dinlenmek, yaptığınız hareketlerden daha önemlidir. Dinlenme arasını fazla açmamakta önemlidir tabi. Eğer spor yapıyorsanız her gün aynı saatte uyumalı ve yine aynı saatte uyanmalısınız.

Yanlış beslenmek.

Yanlış beslenmek.

Sık sık spor yaptığınız bu günlerde vitaminlerinizi kontrol ettirmelisiniz. Özellikle egzersiz esnasında çabucak yoruluyorsanız mutlaka kendinize sağlıklı beslenme listesi hazırlayın. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları