Kilo vermek zorlu ve emek isteyen bir süreç olarak karşımıza çıkmakta. Fakat kilo vermek isteyenler bazı eğlenceli yöntemler sayesinde kilo vermek kolay hale gelmektedir. İşte kilo vermek isteyenlere eğlenceli 6 yöntem.

Kumandayı hayatınızdan çıkartın

Image

Eğer sürekli olarak kanal değiştiren bir yapınız var ise yaşadınız! Yıllarca bu kararsızlığınızdan şikayet ettiniz; fakat bu sefer bu davranışınız gerçekten işinize yarayacak. Kanal değiştirme alışkanlığınızı kaybetmeyin; fakat kumanda ile kanal değiştirme alışkanlığınızı hayatınızdan çıkartın. Bunun yerine ayağa kalkarak televizyonun yanına gidin ve ekran tuşlarını tercih edin.

Korku filmi izleyin

Image

İçinizden “Korku filmi de ne alaka!” diyor olabilirsiniz; fakat yapılan araştırmalar korku filmi izleyen insanların, tam olarak bir kalıp çikolataya eş değer şekilde kalori yaktığı sonucunu ortaya koydu. Hatta filmlerin kendi içinde ortalama olarak yaktırdığı kaloriler bile var.

Yatakta geçirdiğiniz süreyi arttırın

Image

Yatakta, cinsel yaşamınıza yönelik olarak daha fazla vakit geçirmeye çalışın. Yapılan araştırmalar seks için soyunmanın 8 kalori, masaj yapmanın 80 kalori, ön sevişmenin 238 kalori, yarım saat boyunca seks yapmanın 144 kalori ve fazlasını yaktırdığını gösteriyor.

Asansörü hayatınızdan çıkartın

Image

Merdiven çıkmak bir dakika içerisinde tam tamına 7 kalori yaktırıyor. Bu da demek oluyor ki gün içerisinde sadece merdiven kullanarak 350 ila 500 kalori harcama olanağına sahip olursunuz. 

Düzenli uyuyun ve kilo verin

Image

Yağ yakma görevini üstlenen ghrelin hormonu gece 00.00 ve 02.00 saatleri arasında salgılanır. Uyumanın zaten keyifli bir şey olduğunu düşününce bu saatlerde uyumak hiç de kötü bir fikir değil.

Evcil hayvan edinin

Image

Bir evcil hayvan edinmek hayatınızı düzene sokacağı gibi ruhsal olarak da size iyi gelir. Onunla beraber geçirdiğiniz vakit sayesinde sorumluluk sahibi bir insan olursunuz. Ve onun ihtiyaçları doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Onun ihtiyaçları genellikle tuvalet, yemek ve oyun gibi ihtiyaçlar olacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları