Banyo yapmak, temizlenip paklanmak çok sıradan bir aktivite gibi gelebilir ama hemen hemen herkes hiç fark etmeden banyo yaparken fark etmeden yanlışlar yapılmakta ve sağlık riske atılmaktadır. İşte yapılan o hatalı davranışları sizler için derledik.

1-Sürekli Şampuan Değiştirmek

Image

Kullanmış olduğunuz şampuanlarınızı sık olarak değiştirmek saçlarınızın yıpranmasına neden olmaktadır. Mümkün olduğunca hangi şampuanı kullanıyorsanız o şampuanla devam etmekte fayda var.

2-Sıcak Suyla Duş Almak

Image

Banyo yaparken sıcak su ile yıkanmak deriyi tahriş etmekte,kızarmasına ve kaşıntılara yol açmaktadır. Diğer taraftan cinsellik açısında sıcak su ile yıkanmak sperme sayılarının azalmasına sebep olur.

3-Köpük Banyosu Yapmak

Image

Filmlerin bize kattığı bir gelenek; Köpükler içinde banyo yapmak. Bu en çok yaptığımız hatalardan biridir. Duş jelinizi ya da duş kreminizi köpürtmek için değil vücudunuza yedirebilmek için kullanın. Köpük vücudunuzu sarar ve bakterileri asla yok etmez. Köpürmeyen duş jeli daha iyidir. 

4-Banyo Sonrasında Havlu İle Kurulanmak

Image

Havlu ile vücudunuzu ovalamayın. Bu duştan çıkmış tenin tahriş olmasına sebep olur. Duş sonrası krem kullanın.

5-Devamlı Aynı Lifi Kullanmak

Image

Eski ve yıpranmış sünger ve lifleri tercih etmeyin. Nemli ortamda üzerlerinde bolca küf oluşmuştur. Yenisini alın ve ıslak bırakmamaya çalışın.

6-Saçların Sürekli Yıkanması

Image

Saçlarınızı sürekli olarak yıkamayın. Sıcak suya maruz bırakmayın. Soğuk su zarar vermez fakat banyo ısısı saçlarınızı yıpratır ve kurutur. Ayda 1 kez saçlarınızın yağlanmasına izin verin.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları