Kimi bir tablo, kimi bir mimari eser. Dünyaca ünlü bu değerler hakkında ise pek çok bilgi mevcut. Fakat ya gizemli bilgiler hakkında bilginiz var mı? İşte sizlere bu ikon olmuş yerler hakkında hiç bilinmeyen gizem dolu bilgiler.

1. Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsü

Bu köprü bölge olarak dünyanın en sisli yerlerinden birinde bulunur. Renginin bu kadar canlı olması için ordu baskı yapmış ve sisin içinde görülmesi için sonunda bu rengi almıştır. 

2. Pisa Kulesi

Pisa Kulesi

Bu kulenin yapımı çok uzun sürmüştür. Tam olarak kimin tarafından yapıldığı ise karmaşık bir bilgi yumağıdır. Fakat hemen yanındaki mimariye bakıldığında ikisinin aynı kişi tarafından yapıldığı görülebiliyor. Çoğu kişi ise bu iki mimarinin birleşik olduğunu bilmiyor. Kule alttan yandaki kısma bağlıdır. Eğimi bu yüzdendir. 

3. Rushmore Dağı

Rushmore Dağı

Bu ünlü anıtı herkes biliyor. Fakat insanların çoğu bu anıtın içinde gizli bir bölme olduğundan habersiz. Gutzon Borglum, bu odaya çeşitli gizemli belgeleri saklamış ve yıllar sonraki insanlık için önemli olduğunu ifade etmiştir. 

4. Sfenks

Sfenks

Dünyanın en eski heykeli olan bu sefenks aslında bir çakal başıydı. Fakat zamanla bu halini aldı. Birçok insan hala bu heykelin yıllar önce de bu şekilde olduğunu sanıyor. 

5. Özgürlük Anıtı

Özgürlük Anıtı

Herkes bu görkemli anıta bakarken çok az kişi bu anıtın altına bakar. Fransa tarafından ABD'ye verilen bu anıt , özgürlüğü ifade ettiği için anıtın tabanında kırık zincir bulunur. 

6. Eyfel Kulesi'ndeki Oda'ye verilen bu anıt, özgürlüğü ifade ettiği için anıtın tabanında kırık zincir bulunur. 

Eyfel Kulesi'ndeki Oda

Gustave Eyfel, bu yapıp inşa ederken en üstünü de kendisine ait bir oda olarak kullandı. Bu daire hala oradadır. Hatta burada Edison ile uzun bir konuşma da yapmış ve onu ağırlamıştır. 

7. Mona Lisa

Mona Lisa

Vinci, aslında 2 adet Mona Lisa tablosu yapmıştır. Birbirinden küçük detaylar ile ayrılan bu iki tablo birçok kişi tarafından bilinmez. Fakat ikisinde de Vinci esintilerini görebilmek mümkün. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları