Yaz deyince aklımıza ilk olarak deniz, kum, güneş geldiğini göz önünde bulundurarak sizi dünyanın en sıra dışı 11 plajına götürmeye karar verdik. Belki de bu plajlardan birine girmek isteyebilirsiniz.

Kırmızı Sahil -Yunanistan

Image

Yunanistan’ın en turistik adalarından Santorini’de yer alan Kırmızı Sahil’in kumu demir açısından zengin tortul kayaların ufalanmasıyla meydana gelmiştir. Denize doğru yükselen ve aynı zamanda bir uçurum oluşturan bu tortul kayalar çeşit çeşit toprağın üst üste birikip ısının etkisiyle sıkışması sonucu kırmızı rengini almıştır.

Deniz Kabuğu Sahili -Avustralya  

Image

Yaz aylarını deniz kenarında geçiren herkes en az bir kere deniz kabuğu koleksiyonu yapmaya niyetlenmiştir. Her biri kendine özgü güzelliğe sahil deniz kabuklarından şu güne kadar yapılmış takılar, giysiler, aksesuarlar hatta mobilyalar bile görmüş olabilirsiniz.

Işıldayan Plankton Sahili- Maldivler

Image

Maldivlerdeki sahil şeritlerinin güzelliklerinden bahsederken sadece bembeyaz ve incecik kum taneciklerinden ve deniz dibini rahatlıkla göreceğiniz suyun berraklığından dem vurarak konuyu kısa kesmek istemiyoruz.

Cam Sahil- California

Image

Çöplük olarak kullanılan bu sahilde kırılan cam ve şişe parçaları zamanla aşınarak değişik şekillere bürünmüştür ve göze hoş gelen ufak ufak şekilli camlar tüm sahili kaplamıştır.

Saint Martin-Kuzey Amerika

Image

Kuzey Amerika’da Karayip Deniz’inde bulunan bu adanın ününü sahil şeridini havaalanına yakın olmasından alıyor. İnsanlar sahilde güneşlenip dalgasız denizin tadını çıkarırken başlarının üzerinde adaya gelen turistleri taşıyan yolcu uçakları inişe geçiyor.

Beyaz Kum Sahili- Avusturalya

Image

“Dünyanın en beyaz kumu” ünvanıyla Guinness rekoruna imza atmış olan Hyams Sahili’ndeki kumun bu renkte olmasının nedeni; yapısındaki kristal kuvars zerrecikleri.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları