Dünyadaki meşhur yerler hakkında her şeyi bildiğimizi sanıyoruz. Bir çok yerde gizli sırlar ve gözle görülmeyen gizli yerler var. İşte dışarıdan bakıldığında dünyanın en tanınan yerlerinde görülmeyen o gizli bölümler.

1. Gustav Eiffel'in özel daire, Paris, Fransa

Gustav Eiffel'in özel daire, Paris, Fransa

Eyfel Kulesi'nin üçüncü katında, Sayın Eyfel'e ait bir daire var, burada Thomas Edison da dahil olmak üzere saygın konukları karşıladı. Bugün Eyfel ve Edison mankenlerinin oturduğu oda halka açıktır .

2. New York, Times Meydanı'ndaki boş bina

New York, Times Meydanı'ndaki boş bina

Sahiplerini her yıl yaklaşık 23 milyon dolar gelir elde etmekte, One Times Square binasında terk edilmiş ofisler ve zemin katındaki eczaneler dışında hiçbir şey yok.

3. Terkedilmiş Belediye Sarayı metro istasyonu, New York, ABD

Terkedilmiş Belediye Sarayı metro istasyonu, New York, ABD

New York metro istasyonu 1904 yılında açıldı. Ama 1945 yılında kapatıldı. Sebebi ise zaman içerisinde tehlikeli bir hale geldiği için müze haline dönüştürüldü.

4. Gizli Bölmeleri Olan Rushmore Dağı ve ABD

Gizli Bölmeleri Olan Rushmore Dağı ve ABD

Dört adet başkan heykelinin dışında, Rushmore Dağı'nın kendi gizli odası var. İçinde, 1200 kiloluk granit kapının arkasında gizlenmiş olan, ABD'nin en önemli belgeleri (Bağımsızlık Bildirgesi de dahil) olmak üzere güvende tutuluyor.

5. Doge Sarayı'nda bir cezaevi, Venedik, İtalya

Doge Sarayı'nda bir cezaevi, Venedik, İtalya

Venedik Doge Sarayı'nın altında bir zamanlar kötü şöhretli Giacomo Casanova'yı tutan bir cezaevi var. Piombi 400 yıllık tarihinde sadece ondan kaçan tek kişi oldu.

6. Las Vegas Strip, Las Vegas, Altındaki tüneller ABD

Las Vegas Strip, Las Vegas, Altındaki tüneller ABD

Las Vegas'ın ana eğlence caddesinin altında bulunan geniş bir tünel sistemi  birkaç yüz evsize ev sahipliği yapıyor. Buralar tamamen karanlık, ancak bir kez el fenerini açtığınızda, insan varlığının belirgin işaretlerini görüyorsunuz.

7. New York, Birleşik Devletler Empire State Binası Kat 103

New York, Birleşik Devletler Empire State Binası Kat 103

Binanın 102. katında bir gözetleme platformunun olduğunu herkes biliyor. 103. katta da küçük bir odaya sahip ve güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz . Ancak sadece personel ve VIP'ler için açıktır.

8. Cinderella Kalesi, Disney World, ABD'deki gizli daireler

Cinderella Kalesi, Disney World, ABD'deki gizli daireler

Oda çok pahalı bir otelde bulunan bir süit gibi görünüyor, ancak çok paranız olmasına rağmen bir gece kalamazsınız. Yine de, böyle bir fırsat kazanabilirsiniz: Ocak ayında her gün, Disney World bunun için piyango yapıyor.

9. Özgürlük Anıtı meşalesinde gözlem platformu, New York, ABD

Özgürlük Anıtı meşalesinde gözlem platformu, New York, ABD

1916 yılına kadar heykelin tutan meşale balkonuna çıkan bir merdiven vardı. Fakat o yıl meşale bir patlama ile hasar gördü ve bundan sonra sonsuza kadar yasaklandı. 1986'da yeni meşalenin yerini almasına rağmen, hala halka kapalı.

10. Kötü Ruh Mağarası, Niagara Şelalesi, Kanada

Kötü Ruh Mağarası, Niagara Şelalesi, Kanada

Şelale yolunun ilerisinde küçük "Kötü Ruh'un Mağarası" var. Bir Hint efsanesi, yıllar önce bu mağarada kötü ruhun tuzağa düştüğünü söylüyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları