Kurgusal dünyanın çok sevdiği, popüler bir konu olan perili evlerin insanları korkutmanın yanı sıra cezbettikleri de bir gerçek. İşte dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan en ürkütücü evleri. Okurken bile ürkebilirsiniz.

Dünyanın en ürkütücü evleri

Fougeret Şatosu /  Vıenne - Fransa

Vienne vadisine tepeden bakan bu neo-gotik şato, Fransız Devrimi’ne kadar yargıya hizmet etmiş. Ancak binanın ünü tarihi geçmişinden değil, ruhlara ev sahipliği yaptığına dair inanıştan kaynaklanıyor. Söylentilere göre, binanın sahibesi olan hanım şatoyu ele geçirmiş olan ruhlarla diyalog kurmak için medyumların katılımıyla geceleri özel seanslar düzenliyor.

Dünyanın en ürkütücü evleri

Edimburg Şatosu / İskoçya

Edimburg şatosuyla ilgili söylentiler 900 yıl öncesine dayanıyor. Bu askeri kalenin 12. yüzyılda inşasından beri idamlar, sürpriz saldırılar hız kesmedi. Günümüzde ise şatonun burçlarına özel geziler düzenlenmektedir. 

Dünyanın en ürkütücü evleri

Mark Twaın’in evi / ABD

“Tom Sawyer’in Maceraları” kitabıyla ünlü Amerikalı yazar Mark Twain’in etrafını korkutacağına kim inanabilir ki? Ancak Hartford’da, Mark Twain’in yaşadığı evle ilgili böyle bir ürpertici efsane söz konusu.  Gerçek adı Samuel Clemens olan yazar 1874 ila 1891 yılları arasında burada yaşadı. O zamandan beri de bu güzel evde yazarın ve menenjitten ölen kızı Susy’nin ruhlarının dolaştığına inanılmakta. 

Dünyanın en ürkütücü evleri

Avenue Frochot’daki bina / Paris - Fransa

Paris’te, Avenue Frochot’da yer alan bu ev, dışarıdan sakin bir görünüme sahip olsa da, işin aslı öyle değil. 1823 yılında inşa edilen neo-gotik tarzdaki bu otelde, efsaneye göre bir hizmetçinin hayaleti dolaşıyor. Anlatılanlara göre, hizmetçi 20. yüzyıl başında korkunç bir şekilde öldürülür. Cinayeti işleyen kişi de yakalanamadığından, hizmetçinin ruhunun otelde dolaştığına inanılıyor. Binanın içinden tuhaf seslerin geldiği, ürkütücü bir duygu yarattığı söyleniyor.


Image

Varleton Villası / ABD

1895 yılında, New York yakınlarındaki Carleton adasında inşa edilen Carleton villası, silah ve daktilo üretiminden servet yapmış olan William O. Wyckoff’a aitti. Ancak kendisi buraya taşınmadan önce eşi kanser hastalığından öldü. İş adamı Wyckoff ise eve taşındığı ilk gece hayatını kaybetti. O zamandan beri boş olan evde sahibinin ruhunun yanı sıra vampirlerin de dolaştığına inanılmaktadır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları