Dünyanın en iyi saklanan sırları hangileri? ABD’nin nükleer bombasının kodlarımı yoksa Jimmy Hoffa’nın kemiklerinin nerede olduğu mu? Burada vereceğim beş örnek dünyanın en iyi saklanan beş sırrı olma özelliğine sahip. Her bir sırrı dünya üzerinde yaşayan 2 kişi bilebiliyor. Ölümüne saklanan bu sırlar dünyada en çok merak edilen konulardan…

Coca Cola’nın formülü

Image

Dünyanın en çok kâr eden şirketlerinden biri olan Coca Cola’nın formülünü ölesiye saklamasını anlayışla karşılayabiliriz. Birçok kola markasına rağmen hala dünyanın en çok içileni konumundadır. İçindekileri herkes merak ediyor ama sadece bilinenlerden kabarcıklı su, yüksek oranda fruktoz mısır şurubu, kafein ve kahverengi boya maddesinin olabileceği. Tabi bu şişenin üzerinde yazan. Bir de görünmeyen kısmı var ki onu dünyada sadece 2 kişi biliyor.

KFC’nin 11 şifalı otu ve sosları

Image

KFC firmasının menü sırları 1930’lu yıllarında benzin istasyonu işleten Harland Sanders’ın müşterilerine sattığı tavuklardan geliyor. Kentucky Corbin’den çıkan bir başarı hikayesi. 1936’da savaş sırasında askere katılmamasına rağmen başarılarından dolayı eyaletinden madalya bile almış. Bu alandaki başarılarını devam ettiren Sanders bir restoran zinciri kurmaya başlar ama asıl şirketin en büyük kozlarından biri 11 şifalı ot ve özel sosları olur.

Çiftçinin hava durumu almanağındaki formülleri

Image

Çiftçinin Almanağı içinde çok ilginç hikayeler, söylentiler ve daha fazla bilgi içeren bir kitap. Bu almanakta çiftçilerin hava durumu tahminlerine ilişkin anahtar bilgiler yer alıyor. Bu önemli formül 1792’de almanağın sahibi Robert B.Thomas tarafından geliştirilmiş. Matematik ve astronomik kodlar içinde barındıran formülün güneş, dalga ve bitkilerin aktivitelerine göre yazıldığı biliniyor. Bilim çevreleri her ne kadar uzun soluklu hava tahminleri için bu formülün kullanılamayacağını söylesede bugün bu tüyolar çoğu çiftçi tarafından kullanılıyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları