Herkesi sizin gibi sabah dokuz akşam altı çalışıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bazıları sizin benim meslek demediğimiz işleri meslek bellemiş üstelik de gayet iyi kazanıyorlar. Bu ilginç meslekleri icra edenleri gelin yakından tanıyalım.

Profesyonel deodorant koku testçileri

Toplu taşıma araçlarında maruz kaldığınız kötü kokular sizi rahatsız etse de gerçekte bu mesleği yapanlar var. Deodorant firmalarının ürünü test etmek için işe aldığı kişiler, ürünü sıktıktan sonra başka insanları kokluyor. Gerçekten garip bir meslek.

2İtici (Oshiya)

Size komik gelebilir. Ancak Oshiya profesyonel bir meslek. Özellikle Japonya ve Çin gibi nüfusun yoğun olduğu kentlerde trenlerin maksimum kapasiteyle seyahat etmesi için görev alan ve trene binmeye çalışanları arkadan itenlere Oshiya deniyor. Bu mesleği genelde en gelir elde etmek isteyen öğrenciler tercih ediyor.

Profesyonel yas tutuculuk

Image

Avrupa’da gerçek bir meslek. Profesyonel yas tutucular isimlerinden de anlaşıldığı üzere özellikle cenaze zamanı gidip ağlarlar ve yas tutarlar. Özellikle İngiltere’de Rent a Car (Araba kiralama) sektörü gibi Rent a Mourner (Yas Tutucu Kirala) diye bir sektör mevcut.

Profesyonel sarılıcılık

Image

İlk kez Asya’da ortaya çıkan bu meslek, tüm dünyaya yayılmış durumda. Profesyonel sarılıcılar ihtiyacınız olduğunda bizzat gelip size sarılarak rahatlamanızı sağlıyor. ABD’de bu mesleğin seansına 40-50 dolar alan profesyonel sarılıcılar işlerini gerçekten çok ciddiye alarak ve severek yapıyor.

Profesyonel nedime

Düğününüzde size yardımcı olacak, nedimelik yapacak arkadaşlarınız yok mu? Veya daha gösterişli ve kalabalık bir düğün mü tercih ediyorsunuz? O zaman sadece bir telefon yardımıyla profesyonel nedime ekibini düğününüze davet edebilirsiniz.

Profesyonel ıslıkçı

İster inanın ister inanmayın ama ıslık çalarak para kazanabilirsiniz. 58 yaşındaki ıslık sanatçısı Henry Brady’e göre ıslık çalanlar da tıpkı müzisyenler veya aktörler gibi birer sanatçı. Henry bu ilginç mesleği sayesinde insanların kalbine dokunabildiğini söylüyor.

Profesyonel uykucu

Uyuyarak para kazandığınızı düşünebiliyor musunuz? Evet siz de pijamalarını giyerek ve biraz kestirerek para kazanabilirsiniz. Şüphesiz dünyanın en ilginç mesleklerinden birini icra eden profesyonel uykucular para kazanmak için uyurlar özellikle de uykuyla ilgili araştırma projelerinde. Bu sayede doktorların ve bilim insanlarının uyku bozuklukları ile ilgili problemleri anlamalarına yardımcı olurlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları