Bu kadar komik ve ilginç futbol sahaları ki internette yapılan araştırmalar sonucunda gerçek göründüğü ortaya çıktı. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz Top 10 en ilginç stadyumlar.

Venezuela, Caracas: Cocodrilos Spor Parkı Venezuela, Caracas’ta “Cocodrilos Spor Parkı” var. Bu 3.000 kişilik çok fonksiyonlu bir stadyum ve otobanın tam kenarında!

 

Portekiz, Braga: Rocky Stadyumu Bu stadyum Portekiz’in en pahalı ve acayip stadyumlarından biri. Stadyum kayaların arasına inşa edilmiş. Yakınlarda daha düzgün bir yer yok muydu? Değişik olduğu bir kesin. Adı da yerine uygun: Rocky Stadyumu.

 

Osaka, Japonya Baseball Stadyumu Bu beyzbol takımı Nankai Hawks’ın eski stadyumu. Stadyum Osaka City’nin merkezinde bulunuyor ve 31.379 kişilik koltuk kapasitesi mevcut. 1998’den itibaren başlangıçta amaçlanan nedeni için kullanılmamaya başlanmış

 

Brezilya, Eko-Stadyumu, “Janguito Malucelli” Breziya’nın Eko-stadyumu “Janguito Malucelli”de hiç beton kullanmamışlar. Onun yerine ne kullanmışlar tahmin edin bakalım!?

Image

Faroe Adaları: Eidi Stadyumu Bu küçük adadan iyi futbolcular çıkmıyor. Buradaki toplar zaten ortalamadan daha fazla saha dışına çıkıyormuş. Bir de stadyumu deniz kenarına yaptırmışlar. Bu yüzden özel botlu bir adam işe almışlar. Görevi: topları sudan toplamak!


Singapur, Marina Bay Bu futbol stadyumu yüzüyor. 390 metre uzunluğunda ve 270 metre genişliğinde olan bu stadyum 1070 ton(9000 kişi ağırlığı) taşıyabiliyor. Stadyumun kapasitesi 30.000 kişi fakat burada da bir problem var: saha dışına çıkan topların çoğu suda kayboluyor.


Bulgaristan Tsjernomorets Balchik Bulgar futbol kulübü Tsjernomorets Balchik’in oyuncuları belki o kadar çirkin bir stadyumda oynamıyor ama izleyicilerin koltukları çok ama çok iğrenç.

 

Norveç FC Aalesund Norveçli FC Aalesund’un stadyumu, özellikle tepenin üzerindeki teras yüzünden çirkin!


Güney-Afrika Mmabatho Stadyumu Güney Afrika’daki Mafikeng şehrinde bulunan Mmabatho stadyumu çok işlevli ve özelliği ile futbol maçları için kullanılan bir stadyum. 59.000 kişi için yeri olan Mmabatho stadyumu, 1981 yılında Rus inşaat şirketi tarafından tasarlandı ve yapıldı. Sağdaki tribüne bakarsanız, onların diğerlerine göre daha da havada olduğunu göreceksiniz. Tribünler stadyuma değişik bir görünüm vermiş!

 

Ukrayna Ukrayna’da bulunan stadyum kesinlikle bir numara! Burada top oynamak imkansız, çünkü saha neredeyse dimdik! Bu yerel belediyenin bir şakası olmalı!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları