Ülkemizde batıl inançları bilmeyen yoktur. Geceleri tırnak kesilmemesinden kara kedilerin uğursuz olmasına kadar batıl inançlara inananlar vardır. Geçmiş kökenleri bilinmese bile dünyada insanların inandıkları batıl inançlarda yok değil. Sizler için dünyadaki batıl inançları derledik. İyi okumalar.

Bulgaristan

Bu ülkedeki batıl inançlar çok enteresan. Ülkede evli olmayan bir kadın masanın kenarına oturur ise evlenecek erkek bulunmayacağına inanılmakta. Diğer taraftan çirkin çocuklara sahip olunmaması için alkol bulunmayan bardaklara tokuşturulmaz. 

İspanya

Image

Her aybaşında İspanya’da on iki tane üzüm yemenin bütün sene şans getireceğine inanılmakta. Bu sebepten dolayı her ay tam saat 12’de 12 tane üzümü insanlar midelerine indirmektedir.

Rusya

Birine çiçek verirken sayı çok önemlidir. Çünkü birisine çiçek verme esnasında tek sayılar kadar çiçek seçip vermeniz gerekir. Çift sayıda olan çiçekler Rusya’da sadece cenazelere gönderilmektedir.

Çin

Image

Çin’de batıl inanca göre 4-13-14-23 ve 24 sayıları uğursuz kabul edilmektedir. Bu sebepten dolayı binalarda ve oteldeki oda numaralarında bu rakamlar kullanılmamaktadır.

Brezilya

Image

Brezilya ülkesindeki batıl inanca göre kötü bir şans ile karşılaşmamak için çantanızı ve cüzdanınızı yere koymamak gerekmektedir.

Mısır

Ülkemizde birine makas verme esnasında kavga etmemek amacı inancı ile makasa usulen tükürülmekte. Mısır’da ise makasın ağzını açık bırakmak kötü şansın geleceğini göstermektedir. Diğer yandan kabuslardan korunmak için yastık altına makas konulmaktadır.

Danimarka

Image

Bu ülkedeki batıl inanç gerçekten çok ilginç. Danimarka’da yaşayan insanlar bütün sene boyunca kırılan porselenleri biriktirmekte ve sene sonunda da bir araya gelen aileler en çok hangi ailenin porseleninin kırıldığına bakmaktadır. Hangi ailenin o sene içerisinde kırılan porselenleri fazla ise o ailenin zengin olacağına inanılmaktadır.

Haiti

Bu ülkedeki batıl inanca göre geceleri ayağınızda eğer tek ayakkabı varken yere basarsanız annenizin öleceğine inanılmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları