Dünya üzerinde yaşayan insanlar tarafından konuşulan ve öğrenilmesinin çok zor olduğu 7 lisanı sizler için derledik.

1-Japonca

Japonca

Dünya genelinde yaklaşık 125 milyon insan bu dili konuşmakta. Çin alfabesine yakın bir dil olan Japonca çok zor harflere ve dizilişe sahip bir dildir.

2- Arnavutça

Arnavutça

Doğu Avrupa'da yer alan Arnavutluk çok zor bir dile sahip. Arnavutça ilk olarak Yunanlılar tarafından konuşulan yüzyıllardır var olan bir dildir. Birbirine benzer çok fazla kelime bulunur. bu dili konuşmakta. Çin alfabesine yakın bir dil olan Japonca çok zor harflere ve dizilişe sahip bir dildir.

3- İzlandaca

İzlandaca

Bu Kuzey Germen dili, Hint-Avrupa dili grubuna mensuptur. Amerika kıtasının sömürgeleştirilmesinden sonra Danimarka ve İsveç dili tarafından büyük ölçüde etkilenmiştir.

4. Tai Dili

Tai

Merkezi Tayland olarak daha çok bilinen Tay dili, Tayland'ın resmi ulusal dilidir. Tai-Kadai dil ailesinin bir üyesidir. Sözlerinin neredeyse yarısı Pali, Eski Khmer veya Sanskritçe'den ödünç  alınmıştır.. 

5-Vietnam Dili

Vietnam

Vietnam'ın ulusal ve resmi dilinin yanı sıra etnik azınlıkların çoğunun birinci veya ikinci dilidir. Vietnamca bulunan kelimeler, Çinceden çoğu alınmıştır. Ancak günümüzde kullanılan Vietnam alfabesi, tonlar ve bazı harfler için ilave aksan işareti bulunan bir Latin alfabesidir.

6-Arapça

Arapça

Bugünün Arapça dili, 6. yüzyılda ilk kez konuşulan Klasik Arap dilinin gelişmiş halidir. Baştan eklemeli bir dil olduğu için çoğu bu dili öğrenmek isteyenler açısından çok zor öğrenilmekte.

7-Çince

Çince

Çince dünyanın öğrenilmesinde en çok zorlanılan dillerin başında gelmiştir. Dünyanın beşte biri tarafından konuşulmaktadır. Günümüz Standart Çin dili; Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC), Çin Cumhuriyeti (Tayvan) ve Singapur'da konuşulmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları