Dünya geneline baktığımızda otobüs, tren ve taksi gibi bilinen ulaşım araçları kullanılsa da farklı ulaşım araçları deneyen ülkeler de yok değil. Sizler için bu farklı ulaşım araçlarını derledik. Keyifli okumalar.

Kanal Taksileri (Tayland)

Image

Hem gürültülü hem büyük tekneler Tayland’ın başkenti Bangkok kanallarında hizmet vermektedir. Bu şehri gezmeye gelen turistler şehri gezmek amacı ile bu teknelere binmektedir.

Çelik Halatlar (Kostarika)

Image

Kosta Rika ülkesini gezmeye gelen her turist, mutlaka bu çelik halatları kullanarak, ülkenin o muhteşem manzarasının tadını çıkarmaktadır. Ormanlık alanlarda çelik halatlar yardımı ile seyahat eden turistler, hem pratikliği hem de heyecan duygusunu aynı anda yaşamakta.

Üç Tekerler (Hindistan)

Image

Hindistan’a gelindiği zaman fark edilen ve ülkedeki en yaygın şekilde kullanılan ulaşım aracı olan üç tekerler taksi görevini üstlenmektedir. Bu araçlar üstelik ekonomik.

Düz Tabanlı Yelkenliler (Hong Kong)

Image

Çin’in geleneksel gemilerinin motorize haline getirilmesi ile ortaya çıkmış olan düz tabana sahip yelkenliler, Hong Kong şehrinde kullanılan ulaşım aracıdır.

Tek Raylı Asılı Tren (Almanya)

Image

Almanya’nın Wuppertal şehrinde 1901 senesinden itibaren hizmet vermeye devam eden bu asılı trenler, günde yaklaşık 82 bin yolcu taşımaktadır.

Çekçek (Japonya)

Image

Japon tarihinin temel taşlarından biri olan çekçekler, 19 yydan beri ülkede kullanılmaktadır.

Yüzergezer Otobüs (Hollanda)

Image

Hollanda’da kullanılan bu otobüs türü hem karada hem denizde gidebilmektedir. Bu otobüs Rotterdam şehrinin vazgeçilmez ulaşımlarından biridir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları