Bu arkeolojik keşiflerin hepsi de farklı ve ilginç özellikleri barındırıyor. Hadi gelin şimdi hepsine bir göz atalım!

1. Turin Kılıfı

Turin Kılıfı

Torino örtüsü olarak bilinen bu örtü, bilinene göre İsa çarmıha gerildiğinde onun vücuduna sarılmıştı. Bilim ise bu örtü üzerindeki desenin bir yüz olduğunu ifade ediyor. 

2. Kuzey Amerika'daki Vikingler!

Kuzey Amerika'daki Vikingler!

L'Anse aux Meadows adındaki bu yer, Amerika'nın keşfinden çok daha önceye dayanıyor. Kalıntılar ise Vikingler'i gösteriyor. Amerika'dan önce Vikingler'in orada ne yaptıklarını ise bilen yok.

3. Ahşap tahtadaki yazılar...

Ahşap tahtadaki yazılar...

Paskalya Adası'nda bulunan bu tablet, üzerinde pek çok bilgiyi barındırıyor. Fakat ne yazık ki bu dili okuyabilen son kişi 1900'lerde öldü. Okuma çalışmaları hala devam ediyor. Ölüm ve hayat hakkında bilgiler bulunduğu söyleniyor.

4. Kimyasal silah!

Kimyasal silah!

Roma ve Pers zamanından kalma bir tünelde bulunan yüzlerce insan iskeleti o kişilerin tünelde hapsedildiğini düşünmemizi sağlıyordu. Fakat sonradan anlaşıldı ki, karşı taraf tünele kükürt gazı doldurmuştu. 

5. Leonardo da Vinci'nin robotu...

Leonardo da Vinci'nin robotu...

Leonardo da Vinci bir mucitti. Bulunan bu robot ise Vinci'nin tam bir deha olduğunu gösteriyor. 1950'de bulunan bu robot, tam olarak insan gibi hareket edebiliyordu.

6. İlk duş!

İlk duş!

Ülkemizde bulunan İzmir'deki Bergama antik kentinde tarihin ilk duş sistemi bulundu. Dünya üzerinde duş sistemini ilk kez Yunan İmparatorluğu buldu. 

7. Venedik Vampirleri!

Venedik Vampirleri!

Bulunan bu cesetlerin ağzında birer taş vardı. Bu da cesetlerin öldükten sonra canlanıp birilerini ısırmasını engellemek içindi. 

8. Knossos'ta bulunan modern saray!

Knossos'ta bulunan modern saray!

Bu sarayda üstten ve yerden ısıtma bulunuyordu. Bilim insanları arkeoloji kazılarında bunları fark ettiler. Bina, özel silindirler ile ısıtılıyordu. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları