Yemek alışkanlıkları ile ilgili olarara bazı hurafeler kulağa garip gelse de şimdi okuyacaklarınız kadar farklı olamaz herhalde. İşte o farklılıklarla dolu batıl inançları sizlerle paylaşıyoruz.

Güney Amerika'da meşhur: Ekşi üzüm yemek

Image

Güney Amerika'da her yeni yıla girerken insanlar 12 tane üzüm yiyorlarmış. Her üzüm tanesi bir ayı sembolize ediyormuş. Yenilen üzüm tanelerinden ekşi olanları ise o ayın kötü geçeceğinin işaretiymiş. 
Bu batıl inanç her yeni yıla girerken gece yarısında yeniden canlanıyormuş. Üstelik sadece Güney Amerika değil, başta İspanya olmak üzere Avrupa'nın diğer ülkelerinde de hala bu inanış yaşatılıyor.

Evlilik teklifleri tehlikede: Sütü çaydan önce koymak

Image

Yok artık dedirten bir batıl inanç daha var sırada. Başta İngiltere olmak üzere çayını sütle içen ülkelerde, sütü, çaydan ve şekerden önce koymanın evlilik teklifi almanızı zorlaştırdığına dair bir inanış bulunmakta. 

Aman aralar bozulmasın: Arkadaşına acı biber vermek

Image

Tıpkı bıçak vermek gibi arkadaşların birbirlerine acı biber uzatması da tartışma çıkmasına, arkadaşlıklarının bozulmasına delaletmiş Latin Amerika ülkelerinde. Biber ne kadar acıysa, ilişkilerinin bozulma ihtimali o kadar fazlaymış hatta.

Daha fazla balık için: Gemilerde muz bulundurmamak

Image

İngilizler, balığa çıktıkları zaman botlarında asla muz bulundurmazlarmış. Botun içinde muz bulundurmanın kötü şans getireceğine ve eğer botta muz varsa balık avının ve yolculuğun iyi geçmeyeceğini inançları büyükmüş.

Cüzdanın kabarma sırrı burada: Kahvenin üzerindeki baloncuğu içmek 

İnanışa göre kahvenizin üzerinde oluşan baloncukları söndürmeden çay kaşığıyla alıp yutarsanız, yakın zamanda bol bol para kazanacaksınız demekmiş. Bu inanış Uzakdoğu kültürlerinde oldukça yaygın.Image

Aşık olanlara duyurulur: Portakal vermek

Image

Birine çok aşıksınız. Ona olan aşkınızı anlatmak ve onun da size aynı şekilde aşık olmasını mı istiyorsunuz? Asya'daki bir batıl inanca göre birine portakal vermek bunların hepsini sağlayacaktır.

Biri aşk, diğeri uğursuzluk: Yemeği bol tuzlu yapmak ve tuzun saçılması

Image

Bir Rus inancına göre aşık insan, aşkının göstergesi olarak yemeğini tuzlu yaparmış. Bu şekilde aşkları daha fazla güçlenir ve karşısındakini ne kadar sevdiğini attığı tuz oranıyla kanıtlarmış. Bu nedenle yeni gelinler ya da yeni gelin olacaklar eşlerine, sevgililerine normalden çok daha fazla tuzlu yemekler yapıyor ve yediriyor. Bir başka inançtan tuzun yere saçılmasının uğursuzluk getirdiğine dair. Eğer ki tuz yere dökülürse, etrafa saçılırsa o insanın başına yakın zamanda bir şanssızlık ya da uğursuzluk gelecek demektir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları