Sizler için doğru bildiğinizi sandığınız fakat gerçekte yanlış bilinen şeylerden bahsedeceğiz. Okuyunca çok şaşıracaksınız. Keyifli okumalar.

1-Balıkla Yenen Yoğurt Zehirler

Image

Herkesin inandığı en yanlış bilinen şey budur. Balık taze olduğu müddetçe zehirlemez. Balık bayatsa eğer içindeki "histamin"proteini miktarına bağlı olarak sizi zehirler. Yoğurtta da olduğundan yenmez sanılıyor fakat balık tazeyse hiçbir sorun yaratmıyor.

2-Boğalar Kırmızı Renge Öfkelenir

Image

Bu belki de en yanlış bilinen bilgilerden biridir. Boğalar aslında renk körüdür ve kırmızı rengi anlamazlar. Onları sinirlendiren hareketli örtüdür.

3-Balıkların Hafızası En Çok Üç-Beş Saniye

Image

Balık hafıza diye bir tabir aslında yanlış bilinen bir bilgiden türemiştir. Balıkların hafızası da kendilerine göre gayet yeterli aylar hatta yıllar sürecek kadar uzundur. Ve bunun ölçülmesi de çok zordur.

4-Sakızın Sindirilmesi Uzun Sürer

Image

Sakızın ana maddesi kauçuk olduğu için hiçbir zaman sindirilemez. Olduğu gibi dışarı atılır. Sakıza katılan şeker vb maddeler ise hızlı bir şekilde sindirilir.

5-Yarasalar Göremez

Image

Yarasaların kör olduğunu birçok kez duymuşsunuzdur. Aksine yarasalar hem görebiliyor hem de ultrasonik dalgalar göndererek ses ile her yeri tarıyorlar.

6-Kelebeklerin Yaşamı Bir Gün

Image

Bu da yanlış bilinen bir bilgidir. Bazı kelebekler 3 ay yaşayabiliyorlar. Hatta soğuk mevsimlerde sıcak bölgelere göç eden türleri bile bulunmaktadır.

7-Telefonun Bulunması

Image

Telefonun icadı da en yanlış bilinen şeylerden biridir. Alexander Graham Bell'den önce telefonu icat eden kişi Philipp Reis'dir ve cihaza Reis Telephon ismini vermiştir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları