Günümüz artık yaşanmaz bir hal almaya başladı. Felaketler, kasırgalar, depremler peki bu durumda korunmaya ihtiyacımız yok mu? Bir takım firmalar insanların hayatlarını kurtaracak modern lüks konutlar tasarlamış, belki bir tanesi de sizin olabilir.

1. Küçük Bir Kasaba

1. Küçük Bir Kasaba

Çek Cumhuriyeti'ndeki bu lüks konut, kritik durumlarda  yüksek yaşam standartları isteyenler için idealdir. Gelişmiş güvenlik sistemi, çok katlı bir yer altı barınağı, gıda stokları, temiz su ve tıbbi malzemeler ile donatılmış bu tesis 10 yıla kadar hayatta kalabilmenizi sağlar.

2. Vivos Xpoint

Bir Felaket Durumunda Sığınabileceğiniz 11 Yer

South Dakota'nın Black Hills yakınlarında bulunan bu kompleks 5.000 kişiye kadar insan ağırlayabilir. 7/24 güvenlik, temiz su ile uzun bir süre burada yaşayabilirsiniz.

3. Kansas'ta bulunan Survival Condo

3. Kansas'ta bulunan Survival Condo

Survival Condo eski bir roket madenidir. Bu lüks komplekste, nükleer bir patlamadan sonra bile hayatta kalabilirsiniz. Survival Condo'da sinema, kütüphane ve yüzme havuzu bulunmaktadır. Ne yazık ki, burada bulunan tüm daireler zaten satılmış durumdadır.

4. Genesis

4. Genesis

F9 Productions tarafından tasarlanmıştır. Yaşamak için mükemmel bir şekilde tasarlanmış lüks evlerden biridir. Felaket durumunda içinde oturanları yer altına gömerek hayatlarını kurtarabilir. Patlamaya karşı dayanıklı bir beton, güvenlik tünelleri ve yaşam destek sistemleri kesinlikle hayatta kalma mücadelesinde kullanışlı olacaktır.

5. Las Vegas'ta bulunan yeraltı sığınağı

5. Las Vegas'ta bulunan yeraltı sığınağı

1970'lerde inşa edilen 2 yatak odalı, 3 banyolu yer altı evleri, Las Vegas'ta en popüler evlerden biridir. Altında jeneratörlü bir sığınak, asansörler, internet sistemi, yüzme havuzu, 2 jakuzi ve hatta bir dans pisti bulunmaktadır. Ev aslında, Soğuk Savaş sırasında sahibini nükleer tehdide karşı korumak için inşa edilmiştir.

6. Gürcistan'da büyük bir yeraltı sığınağı

6. Gürcistan'da büyük bir yeraltı sığınağı

1969 yılında inşa edilmiş ve 2012 yılında tamamen yenilenen bu sığınak, 20 tonluk bir nükleer patlama da dahil olmak üzere bir dizi potansiyel tehdide dayanabiliyor. 32 dönüm arazi, inanılmaz kalınlıkta duvarlar, bir hava sistemi ihtiyacınız olan tüm korumayı sağlayacaktır.

7. Kolorado'da bulunan sığınak

Bir Felaket Durumunda Sığınabileceğiniz 11 Yer

Colorado'daki bu küçük yazlık neredeyse görünmez. 30 metrelik radyo kulesi hariç. Duvarlar, çelik takviyeli, özellikle güçlü betondan imal edilmiştir. Ana konut kısmı yer altında olup, nükleer bir felaket durumunda yeterli koruma sağlanmaktadır. 

8. Atlas Hayatta Kalma Barınağı

8. Atlas Hayatta Kalma Barınağı

Bu sığınak sadece 60.000 dolar. Boru tipi güçlü bir betonla yapılmıştır. Yinede sizi büyük bir felaketten koruyabilir.

9. Modern Odalar

Bir Felaket Durumunda Sığınabileceğiniz 11 Yer

Bir yangın sistemi ve jeneratör ile donatılmış bu muhteşem odalar, misafirlerini dış dünyadaki tehlikelere karşı rahat bir şekilde koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bir güvenlik merkezi, kanepe ve TV sistemine sahiptir. Bu odalar sadece hayatta kalmak ve felâketler için değil, aynı zamanda zor bir iş gününden sonra rahatlamak ve kafa dinlemek içinde kullanılabilir.

10. Sel sığınağı

10. Sel sığınağı

İklim değişikliği sebebiyle, kasırgalar ve diğer doğal afetler son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Bazı insanlar selden korunmak için değişik yollar ararlar. Bu sel sığınağı, taşkınlığın yaygın olduğu alanlar için iyi bir çözüm olabilir.

11. Tsunami geçirmez yapı

11. Tsunami geçirmez yapı

Bilim adamları riskleri en aza indirecek bir proje yarattı. Doğal afetlere karşı daha savunmasız kaldığımız zamanlar için tasarlandı. Denizde inşa edildiği için, herhangi bir radyoaktif maddeden etkilenmez şekilde dizayn edildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları