Herkesin uyuma şekli farklıdır. Bazıları yastıksız uyuyamazken bazıları da yastığı iki bacağının arasına alarak uyumayı tercih etmektedir. Meğerse bu uygulama ne kadar faydalı bir şeymiş. Umarız bu yazımızı okuduktan sonra deneme yaparsınız. İşte dizlerinizin arasına yastık koyarak uyumanın faydaları.

Uyumak ve dinlenmek insan doğasının en temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Kişi günlük koşuşturmalar nedeni ile fiziksel ve zihinsel olarak küçük çaplı da olsa stres yaşamaktadır. Bu sebepten dolayı uyku esnasında meydana gelen pozisyon oldukça önemli bir noktadır. Her gün yatağa yattığımızda çeşitli pozisyonlara gireriz ancak uzmanlar bu pozisyonlara girerken baş kısmının haricinde bir de diz kısmına yastık koyulmasını tavsiye etmektedir.

Omurgayı şekillendirir

Dizlerinizin arasına bir yastık yerleştirmek doğru anatomik uyum sağlayarak bacaklar, kalça, diz ve omurgayı konumlandırarak alt bedene destek olur. Aynı zamanda omurganın ve kalça kısmının şekillenmesine yardımcı olmaktadır.

Varislere ve Bel ağrısına Bire Bir

Diz arasına yastık koymak, bacaklara giden kan akımını arttırmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda belağrılarına ve varislerin azalmasına yardımcı oluyor.

İyi Bir Uyku İçin

Uygun uyku duruşu sağlayarak daha iyi ve dinlendirici biruykuyu teşvik etmeye yardımcı olarak diz yastıkları ile uyumak hamile kadınlariçin idealdir.

Vücut Kıvrımlarının Oluşmasına Yardımcı

Diz arasına yastık koymak omurganın şekillenmesini sağlamanın yanı sıra bel ve kalça kıvrımlarının oluşmasına yardımcı olmaktadır.

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları