Günümüzde en önemli bilge insanlarından biri olan Dalai Lama, Tüm yaşantısını dünyada insanlara sevgiyi, yardımseverliği ve barışı aşılamak için harcamakta. Onun söylemiş olduğu cümleler, dünyamızı ve evrenimizi anlamak açısından çok değerli anahtar niteliğinde. İşte sizlere bu bilge insanın söylemiş olduğu hayatımızı aydınlatacak sözleri derledik.

1-Her sabah uyandığında kendine şunları söylemeyi unutma:Bugün de uyandığım için şanslıyım, kıymetli bir hayatım var ve bunu boşa harcamayacağım, tüm enerjimi kendimi geliştirmek, kalbimle başkalarına da ulaşmak, herkesin iyiliğini sağlayacak şekilde aydınlanmak için kullanacağım.Başkalarına karşı iyi niyetli olacağım, başkalarına sinirlenmeyeceğim veya onlar hakkında kötü düşünmeyeceğim.

2-Tibet dilinde bir söz vardır; ‘Acılar, güç almak içinkullanılmalıdır’ denilir. Hangi zorluk olursa olsun, tecrübe ne kadar acıverici olursa olsun, asıl felaket umudu kaybetmektir.

3-Sevgi ve merhamet lüks değil ihtiyaçtır. Onlar olmadaninsanlık ayakta kalamaz.

4-Bu hayattaki birinci amacımız, başkalarına yardım etmek.Eğer yardım edemiyorsanız, en azından canlarını yakmayın.

5-Doğru davranışları sergileyebilirsen, düşmanların senin en büyük manevi öğretmenlerin olur çünkü onların varlığı senin hoşgörü, sabır ve bilgeliğini geliştirmeni sağlar.

6-Tüm acılar bilgisizlikten kaynaklanır. İnsanlar kendikişisel tatminleri veya mutluluklarının peşinden giderken, başkalarına acıverir.

7-Siz ne kadar çok sevgiden beslenirseniz, eylemleriniz de okadar korkusuz ve özgür olacaktır.

8-Diğer insanların iyiliği için ne kadar çok kaygılanırsak,birbirimizle empati kurmaya o kadar yaklaşırız.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları