Dünyadaki inanılmaz güzellikteki yerler fazla turistik değildir çünkü genellikle gidilmesi zor yerlerdir. Ama tüm o adalar, turkuaz denizler ve şelaleler gidip görmeye değerdir. İşte çok az kişinin bildiği yerlerden 6 tanesini sizler için derledik.

Blagaj, Bosna Hersek

Image

Blagaj küçük şelalelerin arasında masmavi sularla çevrili küçük bir köy. Sevimli beyaz evleri ve manastırı ile sarp kayaların altında yer alıyor. Adeta cennetten bir köşe olan bu köyü kuran dervişler ve sufiler için burası kutsal bir yer.

Huacachina, Peru

Image

Huacachina koca çölün ortasına kurulmuş olan bir vaha kasaba diyebiliriz. Peru'nun başkenti Lima'dan buraya yol 5 saat sürüyor. Kasabanın nüfusu yaklaşık 200 kişi, yani buraya giderseniz tüm dünya ile bağınızı koparabilirsiniz. Ayrıca tepelerde kum kayağı yapabilirsiniz. 

Hillier Gölü, Avustralya

Image

Hillier Gölü Avustralya'nın güneybatısında bulunan Middle Island'da (Orta Ada) yer alıyor. Buraya ulaşmanın tek yolu uçak. 1802 yılında bulunan bu göl tüm yıl boyunca pembe rengini koruyor. Bazı deniz yosunlarının ve mikroorganizmaların pembe renge neden olduğu düşünülüyor ama yapılan çalışmalar henüz bu bilgiyi kesinleştirmiş değil. Yani gölün neden pembe olduğunu şu an kimse tam olarak bilmiyor.

Gizli Plaj, Marieta Adaları, Meksika

Image

Gizli Plaj (Playa de Amor) berrak bir suyu olan ve birçok kuş türünün yaşadığı gizli bir plaj. Bu cennet gibi plaja sadece deniz yolu ile ulaşılabiliyor. Bir kaç dakika sualtı mağaralarının arasında seyahat ettikten sonra adanın derinliklerinde kaybolmuş bu muhteşem plaja varıyorsunuz. 

Silfra Yarığı, İzlanda

Image

Silfra Yarığı İzlanda'nın Thingvellir Milli Park'ında bulunuyor. Burası dalgıçların ve maceraseverlerin favori yerlerinden biri. Soğuk su inanılmaz berrak olduğu için bazen burada derinlik hissinin kaybetmeniz mümkün. Öyle ki 300 metreye kadar görebiliyorsunuz. 

Bella Adası (Isola Bella), İtalya

Image

Hiç şüphesiz ki Maggiore Gölü'nde bulunan bu İtalyan adası dünyanın en güzel adalarından biri. Büyüleyici Borromeo Sarayı, bahçeler, teraslar ve çeşmeler adanın büyük bir bölümünü kaplıyor. Ayrıca asil kuş denen beyaz tavuskuşlarını da bahçelerde dolaşırken görmeniz mümkün. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları